söndag, juni 24, 2012

Regn, regn, regn

Under makens träning idag blev det så varmt så allas regnkläder åkte av. Då kom skuren...
Tamya kollar in husse...
En tjej som gått upp ett halvt kilo senaste dygnet!
Kanttrimmers i arbete

Makens lektion var redan 9.45 så vi gick upp tidigt. Inget Sawila-föl. Träningen gick bra, även om det kom en rejäl skur. Väl hemma blev det lunch innan min arbetskamrat med kompis och deras varsina 3-åriga döttrar kom på besök. Det hälsades på alpackor och hästar och tjejerna småbusade (snällt) medan vi fikade på förstubron – kompisen är tokallergisk mot allt lurvigt... Tur vi har förstubron, för det kom rejäla skurar med jämna mellanrum.

När de åkt "skirtade" (städade) vi Miskis och Kachitas ullfällar som klipptes av i maj. De ska skickas in på tävling! Blir intressant att få ett omdöme! Sedan slappade vi mest. 

Vägde fölisen som nu hade gått upp ett halvt kilo! Men nu diar hon också väldigt mycket och ofta! Och mamma Qhichincha står still! Några dagar till så kommer Tamya och nya fölet busa för fullt!

I natt får pållarna stå inne. Allt regn gör hagen lerig och fuktig, så vi vill att pållarnas hovar ska torka upp ordentligt. Särskilt Sagas. Rediga maken såpabadade båda pållarnas hovar! Allt jag behövde göra var att måla på Hoof Disinectant för att hindra nya svampangrepp!

Inga kommentarer: