torsdag, juni 28, 2012

Parucha på date

Fyra snygga killar: Kachitas & Tamyas pappa längst till vänster, sedan Qhichinchas pappa, och så Kakaws pappa, och så Paruchas son!
Någon har jobbat i natt.
Hrisla och de andra pållarna blev alldeles stirriga när stilige alpackahingsten släpptes in till Parucha. Kanske blev de upprörda av att behöva se "sådant snusk".
Chaska och Sawila under en liten måne.
Tamya hittade en plats mellan Kachita och Miski!


P kom redan på ondagskvällen med sina 4 stiliga avelshingstar i släpet. Han fick parkera på gräsmattan, satte upp sina grindar runt släpets utgång och släppte ut dem. På så vis har de en "ligghall" i släpet men en schysst yta gräs att vara ute på! Vi visade upp våra föl och fick hjälp att avgöra färgerna, även om det inte var solklart. Är Chaska Light Fawn eller Beige? Gränsfall. "Kakan" Kakaw får betecknas som Medium Brown, men där är en hel del rött i. Tror nog det behövs fler färger på skalan! Efter en kvällsmacka fick han sova över i lilla sovrummet, vars fönster lämpligt nog vetter mot hingstarnas tillfälliga hage.

Nästa morgon låg en trolsk regndimma över nejden, medan stiliga hingsten Merlin fick en herdestund med Parucha ute i en av fållorna. Lilla fölet Tamya fick ju vara med därinne med mamma, men höll hela tiden på att störa Merlin, som om hon undrade vad han gjorde med hennes mamma! Men han lyckades fokusera på sin uppgift. Han fick resa vidare med de andra en kort stund senare, och vi åkte till jobbet. Vi har ju märkt att det kan bli ganska olika färger efter svarta Merlin, så det blir spännande om ett knappt år, när fölet föds. Om det nu tog denna gång. Det får vi veta om ca 2 veckor.


Inga kommentarer: