lördag, oktober 16, 2010

Vår första vecka som alpackaägare!

Alpackor med attityd!

Lilla mörkögda Qhichincha. Eller, lilla... hon är nästan störst! Men yngst!

Det är ju lite nesligt att mörkret faller så tidigt, att efter en arbetsdag ser man bara alpackorna i ljuset från huset och nere vid stallet där de gärna hänger, när vi är där. De har snabbt lärt sig att det kan vankas kraftfoder när vi är i krokarna ...

I onsdags var jag på en Starta eget-information hela dagen. Vi ska ju ha ett litet företag så vi kan sälja ull och köpa/sälja alpackor på "rätt" sätt. Infon var nyttig – nu vet jag var jag ska börja (och har ju redan börjat, på ett ganska rätt sätt). Helt gratis! Bra initiativ av alla myndigheter! Kursen var slut kl 16.00 så jag ilade iväg mot Tagene för att hämta vårt nyreparerade släp. Så nu är både släp och dragbil tiptop! Och jag lite fattigare ... fast jag trodde faktiskt båda servicarna skulle bli dyrare.

Ville snabbt hem för att hinna med en uteritt innan mörkret föll. Så var där jääättelång kö till Jordfallsbron. Stupid vägarbeten vid Bohus som tar evinnerlig tid! Och inte kan man välja någon annan väg. Stön! Mitt i alltihop blev det broöppning också, fast de blev tvungna att vänta med bommar och klaffar till bil-kön hade hunnit flytta sig från öppningsområdet. Kom hem lite i senaste laget, men tog ändå Saga på en N-runda. Så härligt att hinna rida ut mitt i veckan!

Igår var jag på After Work på Svea med lite arbetskamrater m fl. Trevligt sällskap men lååååångsam service. Vi fick vänta i en timme på den iofs goda maten. Och "husets vin" var sådär. Så det bidde bara två glas! Lite korkat att välja trista viner till det vin man säljer per glas. Då blir det ju inte så mycket sålt ...

Idag gav vi oss ut på långritt på R-rundan. Och bytte häst! Och det är kul, för båda märkte att det funkade bättre med varandras hästar nu, än det gjorde sist. Vilket innebär att vi "ridit till " våra hästar ganska bra! Fast jag har svårt att få Mökkvi i ren trav, men trav är inte hans starka sida. Så när vi kommit en bra bit på väg, såg jag att Saga höll på att tappa en sko! Snart nog föll den av, så maken hoppade av och plockade med den hem. Underlaget var mjukt så vi dristade oss att rida tillbaka, fast maken klev av när vi kom till grusvägen hemmavid. Himla otur! Men en fin tur blev det!

Maken har börjat bygga en vägg vid ligghallen för att ge alpackorna mera skydd. Jag trodde alpackorna skulle bli rädda, men de verkar mest nyfikna!

Inga kommentarer: