måndag, oktober 25, 2010

Äntligen sol!

Nyfikna.

Kavat katt!

Ligghallsbygget verkar inte störa dem... Parucha kliar sig förstrött medan maken hamrar.

Alpaca sunset.

Oj så kallt det var, när jag fodrade hästarna kl 07.00 på min lediga måndag! (Hujedamej). Frosten låg vit på marken och på djuren. Men vattnet i Thermobaren hade inte frusit! Så skönt! Någon timme senare slet vi med frosten på Volvons rutor, lastade Saga och körde till Ale-kliniken för att sko henne. Idag kunde man köra i den nya rondellen! Men så snävt det var! Och isigt på vägarna såg det ut att vara. Men vi märkte ingen halka. Fast vi körde ju väldigt försiktigt förstås ...

Saga hade två hålväggar, men de var rena och fina när de skrapat bort svampen. Det är det elaka blöta vädrets fel, bakterier och svamp som kommer upp i små sprickor i hoven. Men bara jag håller det rent, lär det bli bra! Det blir till att diska hovarna i såpa oftare. En dag när vi blir rika, låter vi väl dränera hagarna. Vet inte hur man gör sådant.

Väl tillbaka, nu via den nya rondellen direkt ut på 45an, red jag N-rundan i det soliga vädret. Stannade till hos grannen vars häst precis blivit av med gipset på tre hovar! Hon hade lamellrandsröta och någon hovböld, och haltat rejält i veckan, men nu verkade hon gå obekymrat på sina nya skor! Skönt att det gått så pass bra! Och då är grannen ändå noga med sina hästar. Så jobbigt att sådant där kommer smygande.

I morgon blir det en ny tur till Ale-kliniken. Mökkvi har ju en sträckning och travar konstigt med ena frambenet, men det fanns tyvärr ingen tid till honom idag. Vilket jag kan förstå. Inte mindre än 8 hästsläpsekipage trängdes på deras parkering idag! Tur vi hade en tidig tid! Men i morgon är det ju egentligen arbetsdag för oss båda, så vi kompenserade genom att jobba lite hemifrån idag på vår lediga måndag. Mysigt. Då sitter jag med min bärbara jobbdator i soffan och jobbar, omringad av tre lata katter fördelade på soffor och bord. En något lugnare miljö än på kontoret ...

Tog en vända ut innan solen gick ner och riggade vår automatiska fodergrind i vinterhagen, så nu tror jag vi förberett allt för vintern!

1 kommentar:

Anonym sa...

Är Du inne i min blogg nån gång? Har DU nån kontakt med andra från kursen,,? undrar Ullabritt

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se