måndag, oktober 11, 2010

Mellow monday with the mammals

Älgar till vänster, alpackor till höger. De glodde lite på varandra, men verkade inte bry sig så mycket. (klicka på bilden för att se den i större storlek)

Triss i töser. De matchar höstens färger fint!

Sawila med sin underbara kalufs!

Nyfiken Qhichincha.

Maken lockar till sig söta unga flickor med godis!

Tänk, sedan mina måndagar blev lediga måndagar, älskar jag måndagar! Jag tog mig en låååång sovmorgon, medan maken fick gå upp för att möta hovslagaren. Vi åt vår lunch framför TVn, då vi plötsligt säg älgkon och kalven som brukar knata förbi här, springa över fikakullen ned mot hagarna. Så vi sprang ner för trapporna för att se om de skulle möta alpackorna och hur de skulle reagera. Alpackorna verkade knappt lägga märke till älgarna, som dock glodde en god stund på alpackorna innan de drog iväg och alpackorna tittade efter dem lite förvirrat.

Vid 14-snåret kom en lastbil med vinterns hösilage, varpå vi red ut på en klätterrunda. Så plötsligt hoppade Saga till några gånger och ville springa iväg. Jag höll nästan på att ramla av, men klarade mig precis och hamnade framför sadeln! Tyvärr var det ännu ett hål på grannens matarkabel över vägen till hennes elstängsel. Jag har redan bett henne laga kabeln, och det gjorde hon, men nu är där ett nytt hål. Förstår inte att hon låter den ligga där oskyddad. Ska föreslå att hon trär den genom en trädgårdsslang som vi gör. Det kan ju hända olyckor om hästarna får stötar så där!

Snart nog blev jag på bättre humör. Blå himmel och skinande sol. Höstlöv i alla nyanser från rött till gult föll som konfetti i skogen och det var alldeles underbart vackert! Älskar soliga höstdagar! Saga lugnade sig snart från sin elstöt och var pigg och glad. Vi var ute i en dryg timma!

Väl hemma skötte vi om alla våra djur. Jag städade undan halmbädden ur släpet och maken högtryckstvättade bort alpackaspottet i transporten. Den ska in på service i morgon, och då är det ju trevligt om den är fräsch! Dessutom blir använda släp-bäddar bra täckmaterial på leriga ytor i hagen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är konstigt, men lika upprörda som alpackorna blir av fyrfota besök av ROVDJUR (läs hund, katt etc) - lika oberörda blir de av andra fyrfota BETESDJUR! Ni kommer att få folkvandringar som vill titta på alpackorna, var så säkra! *fniss*

Ylle från Alpackaprinsarnas blogg

Anonym sa...

Underligt att grannen låter sin elmatarkabel ligga oskyddad... och FARLIGT för er som rider där! Just en elstöt fick min islänning att kasta av mig när han blev skräckslagen, jag slog mig halvt fördärvad, det kan vara riktigt illa det där. Tjata mer på grannen eller - KRÄV åtgärd snarast!!!!!!