söndag, oktober 10, 2010

Alpackornas ankomst!

Alpackor reser i liggvagn!



Ankomsten!

Spring i hagen.

Vid 9-snåret bjöds vi på frukost uppe på Österlen Alpacka, och gick igenom alla papper, veterinärintyg, vaccineringar etc. Snart nog var det dags för lastning. För att alpackorna inte skulle ana oråd höll maken och jag oss lite dolda, medan husse och matte samlade in flocken och lät de djur vi inte skulle ha, smita. Till slut var alla 3 i en liten fårgrindsinhägnad. Så maken och jag fick lite träning på att hålla dem, medan hon injicerade D-vitamin och klippte klorna, så de skulle vara tip-top vid leverans!

De manade in dem i transporten, sakta med säkert. Alpackorna var inte särskilt sugna på att gå in, och när de väl var inne spottade Parucha häftigt så det blev gräs-bloppar i hela transporten! Så tog deras gamla matte tog farväl av sina djur, och vi åkte iväg den långa vägen hem. Vi pausade med ca 1,5 timmars mellanrum, så djuren skulle få tillfälle att resa sig och utföra sina toalettbesök. Detta passade rätt bra med våra egna mat- och toalettbehov, och vid 17-snåret var vi äntligen hemma!

Vi backade in släpet i hagen och satte grindarna så bilen var utanför men släpet innanför. Men när flickorna väl kommit av verkade de inte intresserade av släpet mer. De gick mest omkring i sin stora hage, betade, sprang lite, hummade, kliade sig och åt på sälgbuskarna och var allmänt söta.

Vi bytte om för att rida när vi hörde en bil på uppfarten. Grannens T hade sett oss utanför Älvängen och förstått att vi var på gång hem med alpackorna, så hon och föräldrarna dök snart upp och beundrade alpackorna och förbluffades över hur små de är!

Mörkret började falla och vi insåg att det snart skulle bli lite mörkt för en uteritt – så hästarna fick en vilodag med bara borst, pyssel och kel! Och vi var ju rätt trötta, så vi kände också att vi ville vila...

4 kommentarer:

Frodo! sa...

Så roligt att kameliderna anlänt till hemmanet!
Tittade på filmen när de trasslade sej ur halmen i släpet flera gånger... så söta!! <3

Karos Corner sa...

Toksöta! Man kan inte se sig mätt på dem!

Anonym sa...

Vad härligt att ni nu fått hem era flickor!!! Tänk, ni har triss i prinsessor, jag i prinsar!

hälsningar från Ylle

Anonym sa...

Åhh, vad fina packorna är!
Syster