lördag, oktober 02, 2010

Bortskämd in the outskirts of Töllsjö

Fina jämthunden Lava gav oss ett hjärtligt välkomnande!

På promenix! Vill också ha en sjö! Fast det blir förstås mycket mygg. Det får man tänka på...

Coola Kola – en stadig liten bit ...

Vägen till vännerna bortanför Töllsjö är lång, men vi timade så vi var 10 minuter för tidiga! Att komma för tidigt är i min värld synnerligen opassande, men det blev lagom ändå eftersom vovven Lava välkomnade oss hjärtligt och skulle bli synnerligen olycklig om vi inte kelade med henne en god stund!

Snart nog bjöds vi in, och medan maten lagades så gick vi en promenad på deras hemman. Fick se deras två Highland Cattle-kvigor. Himla fina, men respektingivande. Så hälsade vi på deras hästar. Den stora hästen Lillen (1.65 i mankhöjd ungefär) blev först rädd för oss! Hade glömt hur hariga stora hästar är! Men snart nog fick vi klappa honom med. De två ponnyerna var däremot inte ett dugg blyga.

Tillbaka i huset bjöds vi på älgstek, kantareller och kantarellsås. Med päron med smälta After Eight på till efterrätt. Och efter ett bra tag en synnerligen kladdig men god kladdkaka! Så gott! Så eftermiddagen gick och vi pratade och pratade och insåg plötsligt att det kanske vore bra att åka hem innan det blev beckmörkt...

Inga kommentarer: