onsdag, oktober 20, 2010

Hemmansarbete under halo-månens sken

Jäpp. En sådan här stilig halo hade månen idag! Och den lös upp så bra, så jag kunde snabbstängsla utan pannlampa!

Lite stel i axeln efter min spontana avstigning på Mökkvi-turen i måndags. Men jag red lite på seg Saga medan maken snickrade färdigt extra-skyddet på alpackornas ligghallsdel. Därpå lite snabbstängling i månskenet, så pållarna inte får tillgång till hela vinterhagen med en gång. Mycket att äta där!

Turligt nog visade testerna att pållarna inte behöver avmaskas! Så vi kunde flytta pållarna på en gång! Ska bli skönt att gå längst bort i blöta sommarhagen för att hämta två kolsvarta pållar i beckmörkret. Nu lär de alltid vara någorlunda nära stallet!

Konstaterat nöjt att jag klarar mig bra i stegräknartävlingen på jobbet! Tack vare ridningen! Vi är några på jobbet som i 5 veckor ska ha en stegräknare, och naturligtvis vinner den med flest steg. Andra aktiviteter som ridning, simning etc, kan räknas om till steg med en omräkningstabell. Så jag får ju ihop många steg! Och detta även om jag bara gör det jag brukar göra, utan att anstränga mig extra och gå promenader eller trapporna på jobbet eller så! Så jag lever uppenbarligen redan ett ganska hälsosamt liv! Tanken är förstås att man ska sporras att promenera mera. Så ibland tar jag två vändor i stället för en, för att hämta t ex hästar, bära tunga vattenspänner eller vad det nu kan vara.

Inga kommentarer: