söndag, oktober 03, 2010

Makens älskling ingen ängsling över stängsling

Med en Volvo kan man sträcka stängsel. Men man får ta det väääldigt lugnt ...

Innan ridturen kom en skur – och en dubbel regnbåge! (den dubbla anas i hörnen)

Stängsling in the night... dadadadaadaa

Maken var tidigt uppe för att hinna börja stängsla lite innan han for iväg för att hjälpa sin far med lite möbel-flytt. Själva stängslandet ville sig inte riktigt och han åkte, lite ängslig över hur lång tid det skulle ta. Som han sa – andra använder ju traktorn för att sträcka stängslet. Så när han åkte, bligade jag på Volvon ....

Det gick hur bra som helst att sträcka stängslet med bilen! En Volvo, ett plaströr och en longerlina senare, var det bara att spänna lite extra med ett beslag från hästsläpet och hamra fast staketet med märlor! Kändes väldigt McGyver! Jag höll på nästan hela dagen, så när maken kom hem blev han mäkta imponerad och jag blev hans hjältinna! Skönt att det är jag som får hjälte-rollen ibland! Så kunde vi hjälpas åt med en svårare del – det går inte att använda bilen att sträcka med på bortre sidan hagen där det inte finns någon väg. Men vi fick till den biten också!

Toktrött gjorde jag i ordning Saga, och jag och maken hann med en kort ridtur innan mörkret föll. Saga var pigg, lydig och perfekt! Var det för att jag var för schlitt för att lägga mig i? Såg två dovhjortar i skymningen.

Efter ritten blev det lite stängsling igen till vi tillät oss slappa i soffan. Inser att man verkligen använder precis varendaste muskelgrupp vid stängsling!

1 kommentar:

Anonym sa...

Såg en perfekt dubbel regnbåge för sisådär 15 år sedan. Visste inte ens att sådana fanns! Sagolikt vackert! Vev