lördag, juli 25, 2009

Pilane



Här ett litet bildspel från Pilane!

Dessa flyn stormtrivs bland tistlarna!

Det var på håret!

Vi hämtade Vev-kompisen och M på Stenungsunds Station ca 11.45, och åkte vidare till Pilane. (uttalas med betoning på "pil" med bohusländskt "i" - piiiiilane. Sägs det.) Vi hade ju matsäck med, och sådan är ju tyngre att bära på ryggen än i magen av någon konstig anledning, så vi satte oss snart tillrätta på en bergskant och åt.

Då samlades en massa får runt oss och verkade hoppfulla. De flesta gav sig snart av när de inte fick något, men ett av fåren försökte gång på gång knö sig fram och tiggde, så vi fick putta bort honom med händer och fötter och till slut resa oss och stampa i marken
för att få iväg fåret. Notera gärna i bildspelet hur fårets huvud sticker mellan Vev & M när de sitter och äter.

Så gick vi "rundan" för att bekåda alla konstverken. Det var färre stora konstverk i år, känns det som, och de var spridda över större yta. Men vädret var bra och miljön vacker, så det var på det hela taget trevligt!

Väl hemma igen horsemanshipade vi lite hästar innan vi åt, och sedan monterade vi möbler!

Det tar en god stund att få ihop en IKEA LIATORP bokhylla med vitrindörrar. Vi pysslade och baxade och pysslade och fick ihop den och skulle skjuta den på plats. Då kom den inte in där den skulle stå! 90 cm bred står det i produktspecifikationen. Men då har de inte räknat med de utstickande dekorationerna i toppen! Med dem blev den exakt 96 cm! Precis samma mått som vi hade att röra oss med ... Så det var bara att ta bort sidodekorationerna igen och skjuta in den med visst bestyr. Men nu är den på plats!

Inga kommentarer: