fredag, juli 24, 2009

The illusive resårbottens

Det är fiffigt med hästsläp

Urge ... to kill ... fading ... fading ... gone!

Dagens kryp!

Uppmärksam Saga

Det är ju så att om man är katt, och det i huset uppstår en tom kartong, då måste man faktiskt lägga sig i den.

Igår åkte vi till IKEA. Dags för nya sängar! Som de offer vi är för konsumtionsvågen. För min gamla IKEA-säng är ju lite kass nu. Har ju bara haft den sedan 1988.... Och makens säng? Tja, den är väl drygt 35 år nu, den gamla DUXen. Så vi tänkte vara lite vidlyftiga och slå till på nya sängar!

Vägen ditt tarvade nästan amfibiefordon, för regnet bara öste ner! Och på alla tillfälliga lösningar längs ombyggnaden av 45an, så har de nog inte vattenavrinningen varit i prioritet ... Smärre sjöar plaskades sålunda igenom på vägen till första anhalten: Hornbach, där maken skulle återlämna en blandare och vi köpte en fin lampa att ha i trappuppgången. Där har ju hängt en naken glödlampa i 3 år nu! Väldigt funkis, men....

Ute på IKEA Bäckebol provlåg vi sängar, och hittade vår modell. Fast den fanns inte på lager. Osis. Men skulle komma nästa dag. Nå, vi plockade på oss nya datorbord (de gamla är så stora och bökiga och det går inte att möblera vettigt med dem här) och en schysst bokhylla med skåp och vitrindörrar, så man kan gömma sina fula pärmar och stänga om sina böcker så det inte dammar därinne. Paketen till bokhyllan är 214 cm långa. Det går att få in dem i Forrrrden! Fast man har ändarna i armhålan så man får liksom hänga ner med armen från kartongen för att växla. Kruxigt, men det går.

Vi avrundade med matinköp på Coop Forum, så väl hemma orkade vi bara köra lite NH med hästarna medan fiskgratängerna i ugnen blev färdiga. Vi tränade att löstrava pållarna över bommar. De vill gärna springa vid sidan om, men vi lyckades styra dem rätt hyfsat bra.

Idag for vi till en jättefin gård på andra sidan älven, där vi köpt vårt hösilage. Fantastiskt välskött gård! Vi betalade och återlämnade pallarna höet levererats på. Och åkte tillbaka hem, spände släpet för Volvon och åkte till IKEA Bäckebol igen. För idag hade vi, på IKEAs uppmaning, kollat på nätet att de hade våra madrasser inne! Väl framme såg de samma sak. Två resårbottnar av vår modell och storlek inne. NÄPP! Det var "saldofel"! Där fanns inga resårbottnar! Och eftersom jag såg på hemsidan igår kväll att där inte fanns några, måste någon ha matat in fel uppgifter idag! Gruff! Bad killen i Informationen att kolla med IKEA KÅLLERED. Jodå, de hade madrasser. 4 st. Så vi drog dit illa kvickt, fick tag i våra madrasser och lastade dem i släpet.

Vi var nu på synnerligen dåligt humör, eftersom vi var redigt lunchhungriga redan i Bäckebol! Men vi gick in igen, direkt till restaurangen och köpte oss varsin jätteportion köttbullar. Och åt. Så vi blev alldeles trinda. Varmed de nya madrasserna i släpet kändes väldigt lockande...


Istället tog vi ännu en snabb vända genom varuhuset, och nu efter maten kändes inte alla kringspringande ungar och människoflockar i bredd riktigt lika irriterande. Så på sätt och vis har vi varit på IKEA 3 ggr idag! Väl hemma red vi N-rundan, åt och monterade sängar ...



Eftersom jag forfarande inte tänker på att filma på rätt ledd, eller vet hur man roterar filmen, får ni spana in bedjande Zolly på sniskan igen.

Inga kommentarer: