söndag, november 02, 2008

Slitsam men solig söndag

Fikadags för tre ...

Zollybolly på upptäcksfärd i stallet

De strävsamma efter dagens värv

Inbjudande ligghall

Idag red vi N-rundan i det fantastiska solskenet! En arktisk vind-il for över nejden, men vi lät inte det bekomma oss - för vi är glada åt att kunna rida utan varken is, snö eller elaka insekter! Detta är en perfekt årstid! Och pållarna - ja, de skötte sig exemplariskt!

Saga är numera lite "tottig", som om hon gjort mindre lyckade ljusa hårförlängningar här och var på bogen! Inte så vackert, men en föraning om vinterpäls nummer två är på gång. Följdaktligen är hon lite slö, och det kan jag förstå - om all päls ska bli lång! De ser redan ut som små nallebjörnar!

Så stärkte vi oss med en fika och makens plommonbullar - vi hade ju en vinterhage att fixa!

Eftersom K inte kunde komma idag, såg jag om Vicky, som haft lite olika problem med sina ben. Idag verkade dock allt bra eller på bättringsvägen. Hon är verkligen medgörlig, lilla Vicky. Jag klämmer och petar och baddar jodopax som säkert svider, men inte blir hon arg inte. Så snäll!

Under tiden oljade maken in sommarmöblerna och satte upp en skyddskant längs läkten i ligghallen. Varpå han slog allt gräs under vinterhagens stängsel. Vicky inspekterade nyfiket mitt fixande med stängslet. Sedan hällde jag ut en massa kalk i ligghallen vilket var en synnerligen dammig upplevelse som föranledde användning av munskydd och gjorde mina jeans märkligt vita ... Maken körde sedan fram släpet med vårt senaste lass halm - och så la vi ut två lager "halmkakor" på kalken, och en massa lös halm ovanpå - och voilà - så hade vi gjort vår första permanentbädd för hästarna att ligga på! Nu hoppas vi att den ska funka! En naturlig process i en permanentbädd gör att värme utvecklas, som hästarna kan njuta av, om de går in och lägger sig där. Så fiffigt!

Så släppte vi pållarna i vinterhagen! Saga & Mökkvi galopperade ystert omkring, lyckliga av allt gräs! Och Vicky fick äntligen vara med dem, för denna hage är inte så lerig. Ännu ... Så nu behöver vi inte bekymra oss om kalla nätter eller regn och rusk - för nu har de ju sin skyddande ligghall att gå in i! Med lite tur gödslar de inte ner så mycket där ...

Ska bli intressant att se, hur pass populär den blir! Vilda islands-Saga är nog skeptisk...

En synnerligen tillfredsställande dag! Och i natt kommer vi sova som små änglar, ity ett gott dagsverke på hemmanet gör gott för både kropp och själ!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fika i det soliga väder ser underbart ut.Är det Vicky Flina där bakom el,va är det för djur=)Skit myset ser det ut i liggh,,kanske ska prova den nån dag.Saga lilla,klart hon blir lite slö av mer päls.Jag vet raka henne,,då jäkla ska du se en som vill springa=)Gottegrisen Karo,,som vanligt.I 7 1/2 år med en pålle som man ofta fick linda,ta hand om skador på benen,svullen,den bruden är van nu.Men det är synd att benen inte blir bättre.Tur man vet va som ska göras.Allt är så fint ni gjort.k.

Unknown sa...

Ni är så duktiga båda två! Vad fint ni får det!!!