söndag, november 30, 2008

Det är trevligt med glada barn!

Glada ryttare!

Igår var det barnkalas hos svågern, lille G fyllde 4 år. Hela "tjocka släkten" var där, bl a svägerskans släkt från Småland. Vi ser dem ca 1-2 gånger om året när det firas födelsedag i familjen. Så det är inte så ofta, men när det sker är det väldigt trevligt. Med kalas i småländsk tradition (antar jag). Det blir rejäl varmrätt (en jättegod gryta trots soltorkade tomater - jag misstänker faktiskt att svägerskan inte är kapabel till att laga mat utan tomater ;-) ). På det smarrig fryst tårta, sedan kakor och bullar och "chokladälskarens dröm", en synnerligen kladdig kladdkakevariant. På detta var man rätt däst och sockerstinn när man satte sig i bilen och åkte hem för att sköta om pållarna.

Eftersom det är tråkigt att städa har ordningen i vårt hus gruvligt försummats alldeles för länge, varför maken och jag gjorde ett race och städade sent på kvällen! Det går ändå rätt fort när man är två, även om det är erbarmligt tråkigt. Men åter igen kunde vi njuta av att kunna gå barfota i hallen utan att grus, hö och katthår fastnar i fotsulan! Njuuuut!

Igår ringde också
vännerna från Norra Älvstranden för att bjuda in sig på ponnyridning! Ett utmärkt initiativ. Och eftersom vi var på kalas igår, kom de idag istället! Vi började med ridningen, för att hinna med den innan mörkret föll. De tre barnen var ivriga att hjälpa till med borstning och sadling. Sedan äntligen var det dags. Jag visade lite först hur man gjorde och duktige storebror A snappade direkt. Han red faktiskt Saga - åkte inte bara med!

Mellansystern Y åkte definitivt häst, men kunde inte få nog - det var så kul. Minstingen S provade och sa att hon tyckte det var kul, men lite läskigt var det nog. Och även mamma A provade!

Och våra hästar skötte sig utmärkt! Det är så skönt att man kan ha barn omkring dem utan att de blir stressade eller gör elaka saker. Nu var ju barnen rätt lugna, men ändå. Tre personer borstar och Saga bara står där snällt!

Sedan gick vi in. De hade tagit med sig massor av pepparkakor, glögg och goda ostar som de bjöd på! Mmmm – svart Castello på pepparkaka - mumma! Förfärligt trevligt.

Vi är lite dåliga på att bjuda hit folk. Så det är ju tur att de bjuder in sig själv! Det är skoj med besök!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för senast! Ni är så välkomna att bjuda in er själva hit också :) "Storebror A" föll för det där med ridning - vi googlar på ridskolor nu! Skulle ju vara suveränt om han hittar en aktivitet han gillar!
Kram på er,
/Anneli