söndag, juni 22, 2008

Ljuv musik uppstår





Idag var svärfar med sambo Kicki här och beundrade våra pållar! De hade med sig "egen" sill som ska bli spännande att smaka, och en fin planch med en islandshästmålning på - pållarna till ära!


Det hade ju regnat hela dagen så pållarna var ju inte så gosiga att klappa, men båda lät sig snällt hälsas på. Mökkvi är väldigt social med oss människor på ett bra sätt. Saga är mer avvaktande, kanske mer "isländsk", men hon är snäll.

När kvällen närmade sig var det dags att föra samman de tu. Lite nervöst. Man vet ju aldrig, även om förutsättningarna verkade bra. Mökkvi var längst bort i hagen när vi släppte in Saga. Hon dök rätt ner med huvudet i gräset. När Mökkvi fattade att hon var i hagen travade han raskt fram till henne! De nosade på varandra en god stund. Saga skriade till och vände bakbenen till som för att sparka. Men det var bara en varning. Inga bakåtstrukna öron. Inga sparkar. Bara lite skri från Saga för att markera. Så betade de lite. Visar sig att Saga är brunstig - hon blev väldigt välvillig till Mökkvi som var väldigt intresserad men hade glömt varför. Jag har ändå sagt åt henne att sån't beteende inte passar sig för en fin fröken på första dejten ...

Men de såg väldigt harmoniska ut tillsammans, och Saga kändes ovanligt lugn när jag ledde ut henne, tills den annalkande åskstormen blåste till i en pressening - det var lite läskigt - men sedan gick de snällt in i stallet. De verkar väldigt förtjusta i varandra! Precis som vi ville! Oj, nu åskar det. Då kanske man inte ska blogga ... eller nå't. Modem, hang on! (och oj vad ont i huvudet jag fick plötsligt - uhoh!)

Inga kommentarer: