lördag, juni 28, 2008

Grillkalas på Hisingen

Glada grillkalas-gäster (och värdinnan t v)

Krävde att få vara med på min blog!

Pappa och dotter - hon vill hellre ha dip ...


Han vill helst ha Mackmyra!

Jomän, inte långt från mina gamla hoods, hade kompisarna grillkalas på sin stiliga, nybyggda altan! Nästan hela "gänget" var där! Det är sällan vi ses alla nuförtiden, så det var särdeles trevligt! Som det brukar bli på knytkalas fanns det ohyggligt mycket god mat; smarrig silltårta (ja, jag vill ha recept!), kryddiga korvar och hembakt rabarberkaka! (ja, jag vill ha recept!) Lilla fröken Ella, drygt 2 år, visade dock mest intresse för chipsen och dippen...

Värden bjöd frikostigt på sin Mackmyra (som var god!). Och vin när den svala kvällen hade jagat in oss i soffan där katten Guinness gynnade oss med sin närvaro ett tag.

På det hela taget väldigt trevligt. Sedan fick vi åka hem och natta hästar - som blev lite långnästa eftersom vi missat att blötlägga Betfor åt dem - så de fick inget!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Här kommer receptet på matjessilltårta:
200 g mörk kavring
75 g smör
4 gelatinblad
1 burk matjessill (200 g)
1 gul lök
3 dl gräddfil
1 burk kesella 10 % (250 g)
1/2 tsk svartpeppar
ca 1 msk sillspad
eventuellt salt
1-2 dl hackad gräslök

Finhacka brödet eller smula det i matberedare. Smält smöret och
blanda med smulorna. Platta ut dem till en botten i en 24 cm form
med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen. Finhacka sill och lök och blanda med gräddfil, kesella, peppar och sillspad. Ta upp och smält gelatinbladen över försiktig värme i en kastrull. Ta den av värmen och rör ner smeten. Häll fyllningen i formen och kyl ca tre timmar eller över natt. Strö över gräslök och servera i ca 12 bitar.

Karos Corner sa...

Tack för receptet!

Mums vad gott det ska bli!

Kollriga Karo

Anonym sa...

Känns skönt att få komma in i din blogg med bild och allt*ler*
Ha det så bra!