måndag, juni 02, 2008

Hektisk hästletarhelg – lördag

Stilig karl på stilig Mökkvi!

Litet kryp - någon slags vivel?!

Alla gäster hos min syster verkar inte ha blivit lika väl förplägade som vi ...
(En jul fick min nevö en pappersskelett-byggsats av mig - mycket knåp blev det innan de fick ihop det - men fint blev det! Ser ju hemskt riktigt ut.)

Det började med att branddörren på hotellet hängde sig så att vi inte kom ut från vår hotellkorridor! En annan hotellgäst släppte ut oss ... så kan det gå.
Så for vi för att titta på Mökkvi - en mycket fin pålle som galopperar glatt men ändå är lätt att få stopp på. Vi blev båda fasligt förtjusta! I paddocken var gångartena otydliga, men ute på vägen fick vi kläm på honom. En fantastiskt trevlig häst! Vi begrundade honom medan vi lunchade på Max Hamburgare (varför finns de inte i GBG?) innan vi irrade iväg till Värmdö för att titta på ett sto. Med betoning på irrade. Många varv i rondellen blev det. Det är så stora avstånd i Stockholm. Stollig skyltning. Och så en massa annan trafik!

Väl framme fick vi prova Dimma, som var alldeles för stressig för vår smak. Grundkrav - en häst ska kunna skritta lugnt även med en ny ryttare. Men hon som visade hästen var väldigt trevlig och tipsade om en annan häst, som vi redan planerat in att titta på! Också på Värmdö. Men den dagen var ägaren på bröllop, så vi fick sno ihop en lösning till söndagen. Åkte upp till Uppsala och väldgästade kära syster! Blev bjudna på smarriga grillspett, köttfärspaj, bjöds på en smärre whiskyprovning och hade allmän trevligt!

Inga kommentarer: