måndag, juni 02, 2008

Hektisk hästletarhelg - söndag.

Kära syster äter frukost på altanen.

Harry Hot Dog vill gärna hjälpa till med frukostätandet ...

Snabbvisit hos nyblivna Gävle-borna!


Efter en god natts sömn (trots vår magre rumskamrat) fick vi först frukost och sedan grillad korv! Man svälter inte hos söstra mi! Och så fika på det ...

Så for vi till Gävle för att titta på ett sto kl 15.00. Vi var ute i god tid. Trodde vi. Men så körde vi inte av vid Gävle Norra. Det skulle vi ha gjort. Men det gjorde vi inte. Tips - sväng alltid av vid Gävle Norra! Det var tre (3) mil till närmsta avfart där vi kunde vända! Borde de inta ha varningskyltar när det är så långt mellan avfarterna! Sedan körde vi fel och irrade och svor och blev en halvtimme sena. Väl framme var de väldigt vänliga på stallet, och vi fick prova 2 hästar! Så red vi ut på dem i den heta sommarvärmen och Erik och jag bytte häst när det var dags att vända tillbaka. Stoet vi kom för var lite segt, men valacken de tog fram när vi kom var fin! Vit, framåt, fortfarande med vinterpäls, och tydliga gångarter! Han har dock inte varit så länge i Sverige - bara två år. Eksemrisk ... Men fin tölt hade han!

Varpå vi häst- och svettluktande gjorde en blixtvisit hos nyblivna Gävle-bo-svågern med familj, och svägerskans familj. Vi firade Edits 2-årsdag under det blommande äppelträdet! Förfärligt idylliskt. Gick naturligtvis husesyn innan vi skyndade vidare. Hade ju räknat med att vara där 1 1/2 timme - nu hanns det inte med. Himla otur för där var så trevligt. Träffar svägerskans familj för sällan! Men vi hade ju en tid att passa och en lång väg hem. Vi hade lyckat klämma in Värmdöhästen kl 20.00 och stod på för att hinna dit! Och kom mirakulöst nog i tid! Ägaren var trevlig men hästen väldigt "testande". Jag red ut på grusvägen och hästen låtsades vara rädd för allt för att få vända om. Det fick han ju inte. Men han slutade inte försöka. Nog inget för oss. Men han var himla snygg! Och stor!

Och sedan - körde vi hela vägen hem! Via E4. Jäpp, det blir många mil och många timmar! Tror helgens äventyr slutade på nästan 160 mil! Men det är helt OK att åka bil med AC när det ändå är så äckligt varmt ute. Mycket cola, islatte och förarbyten senare var vi hemma. Det hade redan börjat grynas ... Jag hade R40 nästan för mig själv. Väldigt praktiskt!

3 kommentarer:

Holmarna sa...

Det var så trevligt att ses om än bara snabbt! Det blir ju så ibland med långa avstånd och så. Ni får komma upp snart igen och hälsa på Elsa NÄR hon nu kommer! käns som om hon kommer stanna där ine jämt. Tänk om jag blir den första i världen som föder en femåring! KRAMAR i massor på dig och hälsa E så mycket!

Anonym sa...

Hej!
Kul att träffa er.
Lycka till med häst köpet.
Kramr Mia(Cillas syster)
Fin blogg du har.

Karos Corner sa...

Hej Mia

Himla trevligt att du läser min blog!

Kram själv. nästa gång vi är på besök däruppe ska vi försöka stanna mer än en halv timme (nu vet vi ju var vi ska köra av ... ;-)

Katarina, Cillas svägerska