måndag, april 21, 2008

Veterinärbesök och sommarhagar

Inte särskilt glad

Putteblommor i paddocken (där ska de ju inte vara)
Någon som vet vad det är?

För den som vill veta detaljerna om Zollys symptom, se förra inlägget. Skulle åka från veterinären 1400:- kronor fattigare och en sur katt rikare, när det visade det sig att jag inte hade några pengar på kortet! Och bank på telefon-numret hade jag inte. Men de släppte iväg mig och jag åkte hem, satte krage på Zolly, förde över lite deg (hade blott 16:- riksdaler på kontot!), körde till Apoteket och köpte antibiotika till misse, åkte till Alafors och betalade, och insåg på hemvägen att jag glömt köpa koksaltpipetter så jag fick svänga inom Apoteket igen och råkade då göra ett besök på konditoriet, varmed jag fick med mig en punchboll hem ...

Efter min lunch gick jag ut på hemmanet och stängslade 300 m stängsel (=600 m tråd).
Gick åt två elrepstrådrullar exakt! Nu är första sommarhagen färdig!

På kvällningen hjälptes maken och jag åt att skölja rent Zollys sår med koksaltspipett. Snälla Zolly spjärnade och sprattlade och pep för det gjorde nog ont, men inte att hon bet eller rev en endaste gång! Hon är verkligen världens snällaste lilla missa! Vi tröstade henne med kel och kattgodis. Stackarn stöter alltid till något med sin krage! Hoppas såret läker snart! Det såg faktisk ganska rent ut nu, redan innan vi sköljde. Ser inte fram emot att tvinga i henne antibiotikan imorgon. Vet sedan den gången hon opererats för tråd-ätning, att hon hatar smaken av den där pastan .. Stackars lilla Zolly!

1 kommentar:

Holmarna sa...

De är så äckligt dyra, veterinärerna. Tack och lov att sjukvården för oss mensker ej kostar lika myche... Krama och hälsa Zolly från oss alla här på medeltida-ön.