lördag, april 05, 2008

Rats!

De säger att katter håller råttor på avstånd, men det gäller inte alla råttor. I vårt hem var de. Många, i det fördolda, stora och frodiga. Men idag dödade vi dem! Kväste varenda dammråtta! De flesta har en gråaktig ton som påminner mycket om de små grå missarna ... Jäpp, vi städade idag och OJ vad det behövdes. Nu är här så rent och det är sååå trevligt.

Vi klippte även klorna på missarna idag - Zollys godmorgon-rutin med klivande och trampande på matte har varit av lite smärtsam karaktär på sistone, liksom deras tassknipande vid kel. De grå är ju lätta att klippa klorna på, men Ronja, hon vill inte låta sig ansas så lätt. Maken höll henne i nackskinnet och under bröstkorgen, medan jag spärrade ut tårna och klippte. Hon har ju så många klor! Hon har faktiskt 2 extra klor på var framtass, sporren är en "riktig" tå med liksom en liten extratå. Svåra att komma åt. På motsträvig missa. Hon var ganska arg just då. Men glad så snart vi släppte henne. Tur att de inte är hämndlystna, katter.

Eller ... så bidar hon bara sin tid. Till klorna vuxit ut igen. Matte vaknar, hinner se ett par gröna ögon i mörkret. Och då ....

1 kommentar:

Anonym sa...

Gissa om pulsen steg på mig när jag läste rubriken "Rats"! Syster, bor man på landet är detta otyg inget man skojar om!
Kram Syster