lördag, april 19, 2008

En snäll pålle

Var lite splittrad idag. Ohyggligt trött av min oroliga natt, glad åt Zollys återkommande pigghet och lite kollrig inför provridningen. Maken hämtade mig vid jobbet vid 14.45. Det är långt till Sollebrunn. Mycket långt. Vi timade in vår ankomst väl, dock, kom bara några minuter för sent till vår träff med en söt valack! En ung tjej visade honom i manegen och sedan testade vi i tur och ordning, och fick lite tips av ägaren. En mycket snäll och lugn häst, med bra utbildning, mjuk i sidorna och lyhörd för alla hjälper. Men han krävde mycket driv för att gå i tölt - valde helt klart traven i första hand. Dåligt övertramp i skritten och kanske en smula omusklad bak skulderbladet. Men han var väldigt duktig, kunde trava på liten volt och verkade förstå NH, det lilla jag hann testa. Jag är nog ute efter en häst med lite mera framåtanda, och lite mera tölt. Men han kan nog vara bra för maken!Han är absolut inte avskriven! Man fick gosa med hans mule .... Det är mysigt med hästmular. Sååå mjuka!

Efter provridningen åkte vi tillbaka via Alingsås, stannade i en avfolkad p-ficka/busshållplats längs vägen och bytte kläder. Vi var glada att bussen inte kom just då. Men uj vad kallt det var! För sedan bar det av till svågern & svägerskan i Askim, där vi gullade med 4-månaderspojken med det ständigt förvånade uttrycket, blev bjudna på god mat och trevligt sällskap!

När vi kom hem mötte alla katterna oss i dörren, även Zolly som verkade fundera på att gå ut, men lät bli... Hon är nog fortfarande lite öm på länden, men hältan märks knappt och hon är betydligt livligare mot igår. Är en sådan otrolig lättnad! Nu blir det nattmacka, och sedan, imorgon, ska jag sova O H Y G G E L I G T länge!

5 kommentarer:

Holmarna sa...

Vilken mysig häst det verkar vara! Kanske blir det Eriks då? Ha en underbar lördag i vårsolen!

Anonym sa...

Spännande! Glöm bara inte att testa att rida ut på hästen också innan ni slår till. De kan vara väääääldigt olika i en manage och när man rider ut på dem själv eller med andra. Det där med omusklad bakom skulderbladet, beror troligen på en felaktig sadel. Så med rätt sadel ordnar det sig.
Blir kul att höra hur det går på söndag.
Skriv gärna själv kommentarer så blir det roligare dialog :)
Kaneli

Karos Corner sa...

Hähä, vi fick ju prova att rida ut. Var och en för sig. Bara en kort vända, men ändå. Han var absolut inte för hetsig, möjligen tvärtom. ... Men han brydde sig inte om fladdrande ensilageplast och tittade bara undrande på vår bil som han ju inte kände igen. Det blåste ju en hel del men det brydde han sig inte om. Han var väldigt avspänd. Som säljaren sa "han gör vad du ber om". Helt sant. Varken mer eller mindre. På gott och ont. Men han var väldigt lyhörd för halten, och det är ju bra.

Anonym sa...

Är det inte viktigt att båda era hästar passar er båda - även om ni föredrar var sin?
En som inte kan det där med hästar

Karos Corner sa...

Svar till Anomym. Visst ska vi båda gilla bådas hästar! Och rida varandras hästar! Och jag gillar hästen vi testade. En utmärkt "läromästare", men jag kan nog tycka att detär tråkigt i längden att han inte är mera framåt. Men växlar man pållar ibland, så gör det ju inget.