onsdag, april 16, 2008

The Vråk and the Kråk - and preparing for Pållar

Nu ser vi den nästan varje morgon. En ensam vråk på en stolpe eller vägskylt. Waiting for the roadkill. Vet inte varför vi ser så många nu – tror inte att de är flyttfåglar. Men mäktiga är de, fast de inte är så väldigt stora. Många stora kraxande kråkor har vi hos oss också! Och små välsjungande, men morgonpigga, småfåglar. Fullt ös i fågelvärlden, helt enkelt.

Idag var älven spegelblank och träden reflekterades i ytan. Lite snörök eller dimma steg. Hur fint som helst! Varför är det alltid dimmigast vid Ale Torg?

Min pålle på ridlektionen igår var mjukare än sist med det bidde inte mycket tölt av det ändå. På fredag & söndag ska vi titta på "egna" hästar! Ska bli spännande. Får hoppas att de har lättare för tölten ... Känns skönt att ha kommit igång med hästletandet nu. Min ambition var att börja redan efter jul, men så har det varit så mycket bokat i helgerna, så de har bara försvunnit, inget har blivit gjort, och plötsligt är det april! När vinterhagen var klar slappnade vi av lite, men nu är det väldigt, väldigt hög tid att sommarhagarna blir färdiga! Maken har redan slagit i alla stolpar till en av dem. En jättestor och en liten hage kvar ... Så nu kommer all tid som vi inte ägnar åt hästsök ägnas åt att sätta i isolatorer och stängseltråd ... och fler stolpar!

Inga kommentarer: