torsdag, juli 07, 2011

Koppleriverksamhet

Så här fick pojkarna bo!

Sir Lancelot – K'achitas far.

Snygga Merlin. Lång, mörk, stilig, med ring i örat. Orkade inte riktigt med Qhichincha också idag.

Vi åkte en timme tidigare från jobbet och var effektiva. Maken satte igång grillen som fick "värma på" medan han skötte djur och sopor, och jag plockade i ordning inomhus. Svåger med barn kom en lagom stund innan maten skulle vara färdig, bakom grannens man T på sin fyrhjuling, som kom för att höra sig för om hur han ska se om djuren på lördag när vi är på islandshäst-SM i Eskilstuna.

Grannen åkte efter genomgång, och vi satte oss att äta. Vi hann med huvudrätt och bulle, men just som kaffet kom på bordet, kom P körandes med alpackahingstarna som ska betäcka våra "flickor". Också effektivt!

Medan "pojkarna" hämtade sig från sin resa från Östersund (!) samlade vi "flickorna" i två hästboxar, och stilige, svarte Merlin fick träffa Sawila medan vite Sir Lancelot, K'achitas pappa, fick möta Parucha igen! Inget "förspel" där inte, om man säger så. Hingstarna visste precis vad de skulle göra, och gjorde detta i ca 20 minuter var, under märkliga ljud. Barnen tittade fascinerat på, så det var skönt att alpackaparning är en ganska "oskyldig" syn – man ser liksom inte så mycket "detaljer" av vad som händer – de bara "kramas".

I mittgången med oss var Qhichincha, som var väldigt intresserad av killarna! När Merlin var klar med Sawila, släppte vi in Qhichincha till honom, och det började bra, men han orkade inte riktigt, så vi beslöt att låta honom vila till morgonen. Qhichincha blev nog lite snopen – hon var klart intresserad av den långe, mörke främlingen.

När "pojkarna" var på plats i sin fålla såg sig P omkring och sa att vårt bete var det bästa som kunde tänkas åt alpackor! Och beundrade vårt fiffiga lammnät, och bad om att få en länk till företaget där vi köpt det. Och Qhichincha och de andra var lagom i hullet! Skönt att veta att man gjort rätt!

Så gick vi in och bjöd P och barnen på lite mackor och kaffe och pratade om ditt och datt – mest alpackor förstås!.

Inga kommentarer: