lördag, juli 16, 2011

Konfirmation!

Hela klanen i bensträckarpausen!

Brorsor i blåsväder.

Konfirmand med familj.

Mor och far.

Syster med äldste son skulle komma på fredagskvällen.
Det brukar inte falla min kära syster in att kolla om det finns någon genare väg om man kommer norrifrån och ska till oss som bor norr om Göteborg – sist hon skulle hit körde hon ända ned till Göteborg och vände upp hit! En nätt omväg... Så när hon ringde från Mariestad (medan maken och jag var på uteritt!) och varnade för deras ankomst, bad jag henne ta av mot Trollhättan i Alingsås. Det är den genaste vägen och man slipper alla vägarbeten på 45an. Men syster tog av mot Trollhättan långt innan hon kom till Alingsås. Vilket i och för sig är bättre än att köra via Göteborg. Men mycket rondeller och vägarbete blev det innan de äntligen kom fram...

Tidigt nästa dag for vi mot Ljungs kyrka i Ljungskile, där hennes yngste son M skulle konfirmeras. Vädret var soligt men lagom varmt, och kyrkan låg vackert ute på en udde i havet. En perfekt dag! Inne i kyrkan började konfirmanderna med en slags lättsam teater visa vad de hade gjort på lägret och lärt sig, och efter en bensträckarpaus med frukt utanför kyrkan, blev det konfirmation med nattvard. Visade sig att jag och maken haft prästen som körledare då och då för några år sedan, då vi sjöng i en "vi som inte kan sjunga"-kör i Annedalskyrkan. Och konfirmanderna sjöng riktigt bra, vilket nog iofs var några andra konfirmandledares förtjänst, men ändå.

Efteråt åkte alla i karavan till Sparreviken där själva lägret hade varit. Konfirmanderna fick packa sina tillhörigheter och ta adjö av varandra medelst en avancerad kram-ring, som gjorde att alla verkligen fick kramat om alla. Vi anhöriga satt i gräset och mumsade på fika, och syster hade köpt två fiffiga fällstolar till mor och far, så de kunde sitta bekvämt.

Alla konfirmander skildes åt och vi i familjen åkte till Laxbutiken i Ljunskile, där M:s pappas släkt mötte upp. Det är alltid trevligt att träffa dem! Efter exakt hur många smarriga laxvarianter som helst och en kladdkaka åkte vi, något stinna, hem till oss! Mor & far, alltför sällan på besök, fick bo i datorrummet, syster i "lilla sov" och pojkarna i bäddmöblerna uppe i allrummet. Det är alltför sällan vi alla är samlade! Kvällen avslutades med whisky och likör på uteplatsen bakom huset, eller i föräldrarnas fall: södra rökrummet.

Inga kommentarer: