söndag, juli 17, 2011

Hela familjen samlad! Då blev det spott och spe...

Nose-rub med orolig Qhichincha.

Min familj är frågvis och P svarar gärna på alpackafrågor!

Nevö och Saga på visit i Norra Rökrummet.

Pålle-gos!

Alpackamatning.

Kl 11.00 var vi alla, hela familjen, ute i stallet,
och maken och jag samlade in alpackorna dit, de vuxna stona i varsin box. Lilla Qhichincha är ju utan föl, så hon blev ensam i sin box! Det gillade hon inte alls. Så vi tog på henne en grimma (för första gången sedan kursen förra hösten
och det gick jättebra!) så vi lätt skulle kunna flytta henne. Så fick hon vara hos Sawila och Misk'i medan vi väntade. För idag skulle det bli spott-test!

Snart nog kom P från Österlen Alpacka med sina alpackahingstar!
Sir Lancelot, K'achitas vita pappa, släpptes in till Parucha, men hon spottade vilt! Och därmed vet vi att hon är dräktig! Stilige svarte Merlin släpptes in till Qhichincha, men hon sprang bara ifrån honom så gott hon kunde i den lilla boxen. Inget spottande, men hon ville helt klart inte. Så hon var också dräktig! Men när Merlin leddes in till Sawila var hon genast med på noterna, så uppenbarligen var hon inte dräktig än!

Efter lunch fick pojkarna lite ridlektion på hästarna, och de var riktigt duktiga! Och vi fick rid-ledigt! Och de borstade hästarna och stallgången och var allmänt hjälpsamma. De borde flytta hit och bli medryttare!

Tyvärr regnade det större delen av dagen, men under ridlektionen och efter kunde vi faktiskt vara ute, och efter middagen avnjuta ännu en kväll ute med likör och whisky. Syster och mor är inte så tokiga alkoholhaltiga drycker, men en Kahlua slinker allt ned...

Inga kommentarer: