söndag, juli 10, 2011

Islandshäst-SM i Eskilstuna

Publik i strålande sol.

Full fart i passlöpet!

Schysst steg.

Stilige Kraftur – pappa till grannarnas föl!

Vinnare Vignir på Kraftur på sitt ärevarv!

Servitören på den indiska restaurangen tyckte jag skulle ha en indisk öl och ingen svensk. Visst, varför inte tänkte jag. Och några till. Så kom han in med flaskorna. På 66 cl!

I två dagar har vi nu sett vackra hästar, stiliga ekipage, fantastiska gångarter och mycket fart på SM för islandshäst i Eskilstuna, vid travbanan i Sundbyholm. Vi har frukosterat vid 7.30, åkt i de miljoner rondellerna till arenan, sett på tävlingar och i mellantiderna shoppat loss i försäljningställena på "marknadsgatan" intill arenan. Utom maken, Kaneli-kompisen och mig, var isis-grannen L där med dotter T, ML som fött upp deras Smætla, och vår ridkompis S med maken F. Så vi, och andra bekanta, möttes i olika konstellationer under hela helgen.

Vi fick se både vår instruktör och en av våra ridkompisar tävla, och det gick bra för dem!

Lunch intog Kaneli-kompisen, maken och jag på travbanans grill. Kön var lång men maten god. Trots att det var schnitzel med bearnaise och stekt potatis som ju kan vara lite jolmigt. Så vi stod oss bra jämfört med L och de andra som nöjde sig med toast.

På lördagkvällen åkte vi in till Eskilstuna och letade upp en restaurang med hjälp av makens iPhone-app, som tyvärr dog då och då under färd, och med lite ombyggnationer i Eskilstuna, blev det ännu några förvirrande snurror innan vi kom rätt och kunde parkera. Då var det fullt på restaurangen!

Så vi gick vidare på måfå och hittade en indisk restaurang med tokgod mat, jättestora ölflaskor och hade det trevligt!
T är mästare på att prata till sig bra priser i försäljningstälten! Jag är urdålig på sådant. Men hittade ändå en engelsk nosgrimma, liten nog för min pållas lilla huvud, för endast 100 kr! Så då kunde man ju kosta på att köpa sig lite andra dyrare grejer i övrigt... Fast allt jag köpte behöver jag! Mer eller mindre...

På söndagen vid 17-snåret slutade tävlingarna och alla åkte hem i sina bilar. Väderprognoserna hade varnat för regn, men det var tämligen varmt och soligt hela lördagen, och bara en smula svalare och 5 regndroppar på söndagen, så vi hade tur! Ändå var det inte några tokvarma 30 grader. Perfekt! Antagligen berodde det på att vi var så väl förberedda med paraplyer, regnponchos och gummistövlar i bagaget!

Vi åt länge på en asiatisk restaurang i Mariestad, men kom nog hem ungefär som de andra. När vi närmade oss Skepplanda såg vi en bil med släp försvinna i dimman mot gården där vi brukar få lektion – ridkompisen skulle snart vara hemma med sin tävlingshäst!

Och väl hemma såg vi snart en bil åka mot isis-grannen. Kaneli-kompisen lastade över sina saker i sin bil och åkte hem. Och vi varvade ner med lite häst- och alpackaskötsel innan det var läggdags. De små alpackafölen busade runt i den svala natten!

Inga kommentarer: