torsdag, juni 02, 2011

Kilanda Marknad!

Span på söta kalvar.

Kossor på kö till mjölkningsroboten.

Familjen F hälsar på getterna.

Inga fynd?

Stiliga allén på Kilanda Säteri.

I väntan på de andra hade vi det ganska gott i gräset.

Alla fick inte plats vid bordet.

Barnen var generösa med plockade smörblommor. Och fina är de ju!

Det tokstora lammrevbenet. T hade kraftigt underskattat dess grilltid ...

För några veckor sedan frågade min kompis om huruvuda det inte brukade vara någon marknad i krokarna hos oss på Kristi Himmelsfärd? Och det gör det ju, Kilanda Marknad, med Öppet Hus där man får se robotmjölkning, kalvar, kor, getter och andra mindre husdjur, köpa hantverk och växtplantor, gå på loppis med mera. Så vi planerade att gå dit! "Skall vi fråga de andra", undrade jag, och det tyckte han ju absolut! Förfrågan gick ut och snart nog insåg vi att vi skulle få 18 pers på besök!

Det började med att några kom hit så vi kunde samlas i en bil till Kilanda. Där mötte vi en av våra kompisfamiljer. Men inte de två andra! Och mobilerna hade ingen täckning! Så det var först när vi insåg att marknaden skulle sluta om en halvtimme och vi gick för att äta nygräddade våfflor som vi råkade på de andra, som börjat i "fel" ände.

Nu gjorde ju inte det så mycket, för efter marknaden samlades vi alla på vår gräsmatta och grillningen påbörjades. Alpackorna spanades in, barnen lekte, vi vuxna pratade, "männen" grillade och allt var på det hela taget väldigt trevligt och vi åt tokmycket mat! Alla hade tagit med så mycket och alla smakade av varandras medan vi knödde runt bordet. Vi ses så sällan allihopa, men det är så himla najs när det blir av!

Inga kommentarer: