tisdag, juni 21, 2011

Incidenternas dag

I GP den 21 juni.

Saga.

Mökkvi med mjuka mulen.

Strax efter lunch blinkade alla lamporna på jobbet till. Jag trodde någon råkat luta sig mot strömknappen – det händer förvånansvärt ofta – men sedan kom vi inte åt vår jobbserver! Nå, en omstart löste problemet och vi tänkte inte så mycket på det, förrän jag läste på GP.se att hela Liseberg blivit strömlöst. Ungefär samtidigt med blinket på jobbet... Man anar ett samband!

Antagligen var där en massa el som inte visste vart den skulle ta vägen!

På kvällen kom grannens T förbi på Smætla, samtidigt som vi skulle ut och rida! Så vi red klätterrundan tillsammans. Vi började att rida förbi galoppbacken, där en bil kom ner lite för fort, så Saga tvärstannade. Det gjorde inte riktigt jag. Men jag blev kvar på ryggen och kunde snart sätta mig upp i lodrätt position. Hon i bilen trodde nog jag skulle ramla av – men det var egentligen ingen fara för det. Kanske tar hon det lite lugnare nedför backen härnäst. Här kommer ju ungdomar gående och cyklande också, och sikten är lite dålig.

Vi red vidare, och nedför en väldigt brant bit av stigen, med en sten och en rot mitt i. Det brukar inte vara något problem att gå ner där, men idag hakade Sagas bakhov fast i roten, så jag föll fram – igen! Men jag ville ju inte ramla av över huvudet på min pålla och orsaka att hon skulle tappa balansen framåt, så instinktivt "drog jag upp mig" med mina bakre lårmuskler och ryggfiléer, vilket jag insåg skulle orsaka särskild träningsvärk framöver ....

Men det blev en bra tur!

När vi släppte hästarna i hagen, såg vi att på en del var stängseltråden lös och en stolpe satt rejält på sniskan. Sannolikt har någon kliat sig på stolpen, fastnat lite och lyckats dra loss allt en smula. Ingen skada skedd dock. Men maken kopplade genast in elen, så de ska få respekt för tråden!

Under tiden gick jag in för att göra potatismos, men insåg att i min inte så jättegamla påse potatis, hade det blivit mögel! Och skalade man de icke angripna var de svampiga och konstiga inuti! Så jag fick slänga dem. Jag som sett fram emot korv och mos! Så plockade jag istället fram ett paket köttfärs med utgångsdatum i morgon. Den såg lite grå ut, men jag lade den i stekpannan ändå. Luktade trist i stekpannan. Och jag dristade mig att provsmaka en välstekt pyttebit – och den smakade inte bra! Fick kasta den med! Och jag hatar att kasta mat. Är det rötmånad, eller? Det är ju inte ens särkskilt varmt! Till slut blev det kalkonfilé med pasta och Creme Fraîche! Sistnämnda produkt smakade bra, men inte sådär totalt pinfärsk, trots att utgångsdatum var först 5 juli. Nå't lurt är det...

3 kommentarer:

Pfyrixen.... sa...

dagens tips från en annars anonym läsare *lol* mät upp temperaturen i erat kylskåp. För det brukar kunna vara en bov i dramat om produkter passerar innan datum eller nästan på datumen. När vi böt kylskåp så höll sig mjölken 1 vecka längre utan problem. :)

Karos Corner sa...

Tack, Pfyrixen. Fast vi har en termometer i kylen som visar ca 6 grader. Men färden från affären ochhem är kanske boven. Eller så fanns där ett osynligt hål i förpackningen.

Pfyrixen.... sa...

Våran har termomter i dörren (vårat nya) så vi kör på 3 grader.
Enda nackdelen med det har varit att barnens medicin är väldans kall.. *lol*

Kan vara att butikens förvaringar inte hållit måttet helt + transport.. *lol* Själv köper jag väldigt sällan köttfärs på sommaren för den hinner banimej bli dålig på vägen hem.. *grrr*