lördag, december 04, 2010

Halmhämtning!

Vägen till halm/hö-bonden. Så mycket snö!


Dags att lasta av!

Och några balar kör vi ner till stallet.

Qhichincha & Parucha

Med yr.no:s löften om snöfall i helgen, kändes det skönt att kunna åka och hämta halm hos vår hö-bonde utanför Trollhättan, innan snön kom! Vi lastade av de ca 500 kg hö vi köpte i måndags och åkte iväg. Färden gick geschwint, och denna gång körde vi rätt. Men väglaget var faktiskt lite lurigare än sist och dubbdäcken fick arbeta! Antagligen har solen smält ytlagren på vägbanan, som sedan frusit igen. Men färden gick bra! Varendaste träd längs vägen var snötyngt och frostklätt så varje liten pinne var vit. Vinter är vackert!

Halmen skulle in i vårt tält, så jag fick börja med att skotta oss en gång och öppna snövallen längs vägkanten, för att vi skulle kunna komma fram. Maken slog bort snö från tälttaket som hade börjat kana av ena gaveln. Men han fick det på plats igen och vi kunde springa där med våra 500 kilo halm. Nej, man ligger inte på latsidan i livet på landet!

Maken skottade medan jag skötte djuren, och så gick jag in från den strålande soliga dagen. Och bara en kort stund senare var det tvärmulet! Snön dröjde, men den kom och snöskottande maken förde en ojämn kamp mot den – och fick ge upp till slut.


På kvällen var vi två ledbrutna personer som gick och lade oss. Men man sover bra!

Inga kommentarer: