söndag, december 12, 2010

Vacker vinterdag!

Alpackorna kommer rusande så snart de förstår att kraftfoder är på gång!

En måne i grenverket. Och en trädstam som bestämt sig för att växa krokigt.

Maken & Saga!

Mökkvi i ligghallen.

Mökkvi, maken och månen.

Idag var en underbart vacker dag! Vinden har blåst ut nysnön från igår över hela hemmanet så det är slätt och vitt och gnistrande i solen! Jag älskar vintern! Även om den är jobbig på många sätt för oss hemmans- och djurägare.

Vi tog hästarna på en promenad, men det blev för halt för Saga, så jag vände hem tidigare. I morgon får hon snösulor och sedan ska jag brodda henne, så ska vi också kunna gå på promenad utan att få snöstyltor och annat trams.

Det har varit svårt att se hur Mökkvi går i och med sträckningen, och vår skottade paddock är lite hal sedan igår. Men så provade maken att longera Mökkvi ute i sommarhagen där snön ligger djup. Mökkvi fick ett fantastiskt steg och både travade och galopperade åt båda hållen, riktigt snyggt! tror att han tyckte det var kul – han blev lite yster. Bara en gång såg han lite vek ut på vänster fram, men det märktes knappt! Så han är nog på bättringsvägen.

Efter övningen släppte vi in honom i hagen och genast satte han iväg och jagade Saga lite lekfullt, gjorde glada krumsprång och var allmänt busig! Så han lär ju inte ha ont i benet längre i alla fall! Känns fantastiskt skönt!

Inga kommentarer: