måndag, december 13, 2010

Dubbdäck rules, på bilar, släp och pållar!

Hos hovslagaren. Det blir lite väntetid medan de bankar, smider och filar på skorna för att de ska passa perfekt!

En snabb utefika bestående av kaffe och muffin innan solen går ner!

Det blir så vackert ljus i snön vid solnedgång!

Om det någonstans i huset finns en kartong, och man på något vis kan gå in i den, är det ju självklart att man måste göra det!

Oj, så sömnig jag var när klockan ringde kl 08.00! Ledig dag? Javisst, men vi skulle till hovslagaren med Saga! Åt lite av makens smarriga risgrynsgröt till frukost, innan jag avfrostade Volvons rutor (och det är såå jobbigt när frosten även sitter på insidan ...), fyllde på halmbädden i släpet och körde upp framför huset. Känns som en bra idé att lasta hästen efter den isiga uppförsbacken, när man nu kan välja ...

Strax kom maken, vi lastade Saga och körde iväg. Väglaget var ganska bra. Men det var på hemväg två timmar senare som det verkliga testet skulle ske. Där blev vi ju stående en gång förra vintern, på grusvägen upp mot vår infart, med slirande däck!

Nervositeten tilltog! Men vi kom upp utan problem! Nu var det ju inte så halt idag, vi har dubbdäck på både Volvo och släp, och hade lagt 50 kilo kamelid-kraftfoder i bakluckan som tyngd på drivhjulen. (Ett fiffigt tips från svågern!) Dubbdäck rules!

Maken jobbade hemifrån idag och blev störd av kelsjuka missar, medan jag skötte djuren. Att mocka både ligghall och boxar är såå jobbigt, liksom att brodda sin pålla som var otålig på att få komma ut till Mökkvi. Nu har hon snösulor och kommer därmed inte att få snöstyltor på samma sätt som innan. Varmed broddarna kan komma till nytta! Underbart. Nu – är vi redo för vintern. Fast snösläden börjar redan bli lite utmattad ...

Nu när båda hästarna har "dubbdäck" ska de få gå ute dygnet runt, om det inte blir busväder. Och det kommer ju underlätta för oss; både att slippa tömma igenisade vattenspänner i boxarna (för ute har de ju den underbara thermobaren) och bara behöva mocka i ligghallen. I veckan ska jag sätta igång Saga igen, efter hennes "semester", nu när hon inte riskerar att bryta benen i varje steg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt med snösulor och broddar, allt känns mycket säkrare då!
Underbar solnedgång, så klar luften ser ut!!!

hälsningar Ylle