onsdag, februari 03, 2010

Ilsk!

Detta stiliga ekipage dök upp medan jag jobbade!

Stiligt ekipage igen!

Vy från fikakullen

Snö, snö, snö

Under onsdagen jobbade vi hemifrån för att slippa snö/ombyggnadsköerna. Men vi tog en sväng i arla morgonstund till verksta'n, eftersom Forrrden skulle servas. Moddigt var det, men vi kom fram.

Satte mig att jobba ca 8.30, som sig bör. Hade ca 13 "enheter" att jobba med sedan produktionsmötet igår, då vi alla insåg att jag inte hade några underlag. Det hade jag nu. Visade sig, att det var 14 timmars jobb! En arbetsdag är 8 timmar. Och eftersom en del underlag inte dök upp förrän under denna onsdag, som en annons som jag får underlag till samma dag som det är materialdag, kunde jag ju inte beta av dem i tur och ordning, Nej, man måste avbryta varje halvtimmesjobb för ett annat halvtimmesjobb, Instant Final Art, varmed allt tar ännu längre tid! Ett litet jobb fick jag göra fast jag inte hann, för att en arbetskamrat det legat hos i två dagar inte heller hann. Då kom det till mig. Varför får han "inte hinna" och inte jag?

Jag åt lunch på någon halvtimme, var ute och hämtade bilen från servicen under en halvtimme och var ute och njöt av snön i en kvart och åt kvällsmat under någon halvtimme innan jag fortsatte jobba – och ändå antyddes det att jag tog för många pauser!

Jag hade ju velat utnyttja lunchen till en ridtur på hemmanet i dagsljus och i alla härlig snö. Men det hanns ju inte med.

Är det jag som är galen? Är det normalt att man ska behöva göra sina jobb med vändande mail? Jag hatar denna kassa framförhållning, att ingen reagerar på hur stolligt det är. Jag ska leverera rätt och riktiga original av hög kvalitet, men hur ska jag kunna det om jag inte får rimlig tid på mig? Man gör inte ett halvtimmesjobb lika bra på en kvart, det säger sig självt! Hatar den attityden! Jag älskar att göra original! Jag älskar mitt jobb. Men jag verkligen tvärhatar den idiotstress som är förknippat med det. Som alla bara lallar med i. Ska det vara så här? Är det normalt? Jag tycker det är respektlöst, jag.


På sen kväll skötte jag min häst och NH-ade lite – jag skulle ju inte kunna träna henne på 4 dagar! Som väl är skötte maken alla "jobbiga" stallsysslor och hjälpte till med tvätt inför Sälen och allt möjligt, för han är bäst! Fortsatte sedan att jobba till 02.30, packade det sista inför Sälen-resan och lade mig kl 3.30 tvärförbannad och med god lust att inte alls åka till Sälen.

Inga kommentarer: