onsdag, februari 17, 2010

Handdukar, bilmattor och mexican stand-offs

Zolly visar sin fromhet med att be lite grand.

Efter ett segt pass i ridhuset, insåg vi att vi måste ta tag i en surdeg. Varningarna om massa mera snö hade redan kommit. Och vår Volvo med släp stod bara parkerat nere vid stallet, så som vi lämnade det i tisdags efter vår lilla incident.

Vi behövde flytta ekipaget innan snön kom, ifall goa grannen skulle vara snäll igen och ploga. Då kunde vi ju inte ha ekipaget parkerat mitt på stallplan! Det gick bra att backa, men när maken körde framåt, började ena bakdäcket slira. Även när vi hade kopplat av släpet. Vi lade handduk och bilmatta under, men hjulet spann loss ändå och skickade bak våra handdukar/bilmattor som projektiler. Vi skottade och donade och knödde in både handduk och bilmatta under hjulet, och medan maken knuffade på, startade jag försiktigt – och kom loss! Parkerade bilen uppe vid huset och råkade komma in i en hel del snö, men vi enades – den får stå där till våren – nu var den i alla fall ur vägen.

Katterna gillar inte snön utan är nästan bara inomhus numera, vilket leder till att de blir lite uttråkade och kivas en hel del. Morrar och väser, jamar varnande och har små maktspel på gång. Ibland sitter de i en triangel och ser oberörda ut, men egentligen är det en mexican stand-off – alla sitter så att ingen vågar gå förbi den andre så ingen kommer någonstans. Det vässas klor på möbler mer än vanligt, pappersnäsdukspaket kidnappas och dödas och de är allmänt fnattiga!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja hu vad mycket snö och ännu mer har ni väl precis som vi fått i lördags. Jag är insnöad, han vi anlitat för att ploga vår väg, har traktorn gått sönder för. Men har nu lyckats få fatt på en annan som lovat komma ikväll... Katterna har blivit innekatter. Varje morgon rusar Maja mot dörren och hoppas det blivit vår och att snön är borta. Men blir besviken och springer snabbt in igen. Precis som era kivas det så tussarna yr. Uttråkade, nu när man inte kan gå på musjakt.
Kram från kanel

Karos Corner sa...

Ujuj, Kanel, hoppas du blir utplogad snart. Är det bara er uppfart som är oplogad - eller är det hela vägen? Vi brukar numera parkera bilen nere vid vägen - så kan man alltid skotta sig ut...