söndag, januari 17, 2010

Med mildvädret kom gråheten ...

En grå dag.

Saga äter lunch och grinden testkörs. Peppar, peppar – än har den inte fallerat ... Träbiten? Den är monterad där för att förhindra häst-tugg på själva apparaten. På baksidan apparaten finns solceller – som vi vänt så den har sol nästan hela dagen! Om det nu är någon sol ... Men den klarar sig i flera månader på en laddning.

New horses in da hood – och en väldigt gul hästtransport!

När man ser Saga stå och hänga i hagen och hon plötsligt galopperar iväg i full fart, vet man att något intressant pågår. Idag gick två nya hästar på grannens mark – nya inackorderingar skulle jag tro. De sprang runt och visade upp sig och galopperade fram och tillbaka, så alla hästar i området nyfiket sprang så nära de kunde för att spana in nykomlingarna. Och vi också, då...fast vi gick stillsamt.

Vid 13-snåret träffade vi grannens T på Eyglo i ridhuset, som överenskommet. Igår råkade vi komma till ridhuset ungefär samtidigt. T föreslog att hon och jag bytte häst en stund. Och det var så kul att prova på söta lilla Eyglo! Hon var så snäll, mjuk och fin och lydig så. Töltade bra men var svårare att få ren i traven. Så var hon kanske lite konfys över att ha en annan ryttare också. En trevlig häst!

T fick minsann fart på sturiga Saga, som därmed blev lite "tillriden" på 10 minuter. Det är bra att se någon annan rida sin häst. Jag har varit ganska tuff mot Saga, men T var tuffare och mer omedelbar. Vi bytte tillbaka och jag lyckades hålla Saga framåt. Faktiskt såpass att jag fick jobba på att få stopp på henne!

Idag undrade jag om Saga skulle vara lika lyhörd. När bara jag red henne. Hon sturade någon enstaka gång under vårt ridpass, men då var jag på henne direkt. Jag inser att jag har varit både lite för snäll och lite för långsam. Men det är svårt att veta vad som är lagom. Saga gick på bra idag och vi hade bara enstaka små korta diskussioner! Hon blev svettigare än jag. Det är en bra ordning.

2 kommentarer:

Therese sa...

kul att du gillade E, söta snälla lilla pålle. Saga är en helt annan typ av häst men ganska rolig. Bara säga till om du vill ha henne tillriden igen ,,,hehe.
>O ja du e för snäll, hon bara jävlas med dig.

Karos Corner sa...

Fast nu är det jag som jävlas med henne ... hehe.