söndag, januari 17, 2010

The Mökkvi Mysteries ...

I de kalla nätter som varit, har ju hästarnas vatten frusit i sina spänner, även inne i stallet. Mökkvi brukar inte dricka nå't, så vi har kånkat ut många spannformade isklumpar från hans box. Saga brukar slå hål på is-ytan och dricka, kan vi se varje morgon, på den olika isyte-nivåerna. Så det var märkligt när Mökkvi plösligt druckit en hel spann på natten! Och nästa natt – nästan två spänner, för vi fyllde på vid frukosten, som de får inne.

Det var också väldigt fuktigt i hans box. Men spannen har aldrig välts. Lite orolig blev man. Varför dricker han så mycket? Är han sjuk? Så kom vi till insikt. Det har blivit ett litet osynligt hål i hinken!

För några veckor sedan mötte ju en mus sitt öde i Mökkvis vattenspann. Nu har Mökkvi fått en ny liten rumskamrat ... Den här musen är så oskygg – det är den jag skrivit om förut. Han pilar över stallgolvet, prasslar i halmen och visar sig titt som tätt. Tur för honom att katterna helst är inne nu ... Förfärligt näpen är den. Men vi får kanske släppa Ronja på honom en dag ...

Inga kommentarer: