söndag, mars 09, 2008

Tjocka släkten på Brännö

Idag var vi på Brännö och firade svågerns 40 år. Att åka till Brännö är ju en historia i sig. Man måste alltid åka i jättegod tid för att hinna ta vagnen vid Långedrag för att hinna till färjan vid Saltholmen. För det finns nästan aldrig P-platser vid Saltholmen. Men idag fann vi en! Det är som att vinna storvinst på lotteri! För det är sååå träligt att behöva gå eller ta vagnen två hållplatser till Långedrag. Fattar inte hur de tänkt där. De verkar välja att ha ont om P-platser vid färjan för att minska trafiken till Saltholmen, men eftersom alla vill ha P-plats där, åker ju alla en vända ut och tillbaka igen om ingen hittas - så blir det dubbelt så mycket trafik förbi stackarna som bor där i sina dyra jättevillor! Ett problem som jag tror hängt med sedan slutet av 80-talet, minst. Fattar inte att inte alla där får krupp!

Hur som helst, väl på Brännö var hela "klanen" samlad för första gången på länge, ett synnerligen efterlängtat tillfälle! Barnen lekte och vi åt hur mycket tårta som helst. Körde bil hem med lätt sockerchock!

2 kommentarer:

Anonym sa...

De boende kring Saltholmsgatan har under flera årtionden varit emot fler p-platser på Saltholmen. Det har annars funnits förslag att bygga ut där - men det har varit "politiskt dött". I flera årtionden har det också funnits förslag att flytta passagerarterminalen till Fiskebäck, men fiskarna där vill inte ha mer båttrafik i hamnen och kollektivtrafikförbindelserna skulle bli sämre. Vi får se vad som händer.
Anonym 2

Holmarna sa...

Ja, vad vi har lidit över detta! Kommer ofta med 6-7 proppfulla matkassar, två trötta småbarn och måste stå och vänta på en försenad spårvagn i regn och blåst. Typ en gång i veckan i 3 år... Fy vad less man är på det. Sorgligt att många sommargäster står skrivna på Brännö för att ha sin plats kvar vid Saltholmen när vi småbarnsfamiljer skulle behöva dessa platser...
Visst hade vi trevligt i söndags? Sååå kul att ses allihop!!!