söndag, mars 30, 2008

Barnvakteri, födelsedag och dop!


Överst: Tvååringen på väg ut ur sin down-period... framför min lilla snögubbe.
Nederst: Makens stora snögubbe, och infälld nere till vänster: den lilla musen!

På lördagen vid 10-snåret kom svågern upp med familj och lämnade av de två små för några timmars barnpassning. Det gick ganska smärtfritt denna gången. Vi satt i soffan under filten och Ronja-katten och tittade på skojiga Piff & Puff-filmer (vi vuxnade somnade under andra visningen - bra barnvakter vi är ...), åt spaghetti (vi hittar forfarande små förtorkade spaghettisar på underliga ställen i köket) och lekte i den smältande snön - det blev full exaltation när en liten mus dök upp alldeles intill oss! Den var förfärligt söt! Och förfärligt rädd!
Barnen hämtades vid 16-snåret och plötsligt dök de andra två katterna upp!

Nu var det ju makens födelsedag, så vid "farmors bord" serverade jag lax/räksallad på grov brödskiva, sedan lammkotletter med potatisgratäng & kryddsmör och gott vinlotteri-rödvin och efter en paus avrundade vi med varsin enorm chokladbiskvi med kaffe!
Men eftersom vi gått upp så tidigt (en ledig dag sover jag gärna till 11-snåret ...) så var vi båda jättesömniga och fick gå och lägga oss tidigt efter att ha ställt om våra klockor till sommartid.

söndagen var det dop för den andra svågerns lillpojk! Lille Mikael med ständigt förvånat uttryck (är man bara 4 månader har man förstås anledning att ständigt förvånas) döptes i samband med den vanliga gudstjänsten (dvs redan kl 11, så det blev inte sovmorgon idag heller) och sedan blev det italiensk buffé-mat i församlingshemmet med trevligt sällskap, massor av kakor och ohyggligt god tårta! Vid 16-snåret åkte vi hem, sockerstinna och fina. Ujujuj...

1 kommentar:

Holmarna sa...

Åh, vilken fin bild på lilla Eddan! Nu är snön borta här idag. Härligt! För oss vuxna...