söndag, augusti 19, 2012

Alla hästar och hubbys hemma!

 Lilla söta Hrisla inne i al-dungen.

 Tamya & Matte!

Mökkvi stilar sig när grannens unghästar flyttas till hagen intill. 

Idag blev det stora hästflyttardagen. Grannens "killar" som gått i hagen på andra sidan bäcken flyttades idag tillbaka till remsan längs vägen där de gick förut, bredvid våra. Mökkvi och Saga gjorde sig så snygga de kunde när "killarna" kom. Tänk om de ville röra sig så vackert när man red dem någon gång...

Dottern med kille hämtade sedan stona i två omgångar från en annan grannes hage, längs den leriga stigen i skogen, medan jag såg över eltråden i de övre hagarna på andra sidan bäcken, som inte använts än. Lite övervuxet, men ok. Den lömska alsickeklövern har vissnat, så de lär inte äta den, och det är ju tur.

I väntetiden mellan hästhämtningarna fick jag tillfälle att sitta och "tjôta" med grannen. Alltid trevligt. Och vilsamt. Bänken framför stallet var en briljant idé. Så skönt att bara sitta där!

Så här var fullt med hästar när maken kom hem på aftonen, hitskjutsad av en resedeltagare som inte bor så långt härifrån. Det är mysigt med maken hemma. Men jag har varit en dålig gräsänka – det finns ostbågar kvar!

Inga kommentarer: