tisdag, februari 01, 2011

Rida "smali"

Begga. Pigg och glad.

Vägen till ridskolan var regnig och mörk. Med mötande trafik kan man ju inte ha helljus på, så man får nästan smyga sig fram i kurvorna, där grå snötäcken döljer vägmarkeringarna och man bara ser några meter framför sig. Sådana regniga dagar är man glad att ridskolan har ridhus!

Jag fick pigga Begga och vi red "smali", dvs vi red igenom en liten trång labyrint av bommar i skritt och sedan tölt. "Smali" är en gren med massa olika sådana "finlirsträningar" som påminner mycket om westernridningens "trail" där man rider över broar, öppnar grindar med mera. Det var jättekul, och Begga var en lydig pålla! Eller som ridläraren sa – hästen blir lydig av sådan träning!

Sedan var det ju fikadags. Vi fikar så länge i vår grupp, så ridgruppen efter oss hinner ha sin lektion färdigt innan vi kommer iväg. Men de verkar inte ha samma fika-tradition, så brukar sitta ett tag till...

Väl hemma hade maken ridit i ridhuset och inte hunnit så långt med djurskötseln, så vi hjälptes åt innan det var dags att sätta sig framför TVn med sin vanliga lasagna och titta på House.

Inga kommentarer: