måndag, februari 07, 2011

Broddat och blött och vår kluriga granne

Nu blir vi väl upptaxerade för "sjötomt".

Alpackor under regnbågen.

Nyfikna!

Lunchdags för pållarna, medan maken gräver en välbehövlig "kanal" för att få ut allt vatten ur paddocken.

Vi söndagsslappade som bäst när det ringde på dörren. Det var isis-grannen som stod därute, med kameran redo för att plåta våra alpackor, och hämta en video vi fått låna och en spray dottern glömde i somras. Samma isis-granne hade vague-bookat på Facebook om att "spännande saker ska hända", men när vi frågade om detta, slöt hon sig som en mussla. Så medan vi stod där, så kom dottern T ridande uppför vår uppfart. På en okänd häst!

Visar sig att de bytt häst,
sin lugna, trygga men sega Embla, med en dam som behövde en lite lugnare och tryggare häst, än den här väldigt söta men lite trippiga pållan. Hon storfrustade åt alpackorna, som verkade tycka hästen var konstig och gick iväg. Men pållan lugnade sig lite efter en stund – hon är tydligen inte riden så mycket trots sina 12 år, så hon behöver en del miljöträning. Men hon var jättesöt! Och jag tror säkert T får ordning på henne.

Samtidigt som snön och isen nästan försvunnit,
gick jag ut redan vid 8-snåret på måndagsmorgonen för att förbereda Saga för turen till hovslagaren, där hon fick 4 broddhål i varje sko! Nu ska vi gå säkert! Om det blir mer is... Eftersom Saga så lätt tappar en av sina skor pga en hålvägg, hade hovslagaren en del bestyr för att ordna så att skon skulle sitta bättre. Så vi var där i 2,5 timmar! Han jobbar ju, hovslagaren, så han håller sig varm. Men jag hade klätt mig alldeles för tunt och hann bli rejält kall medan vi väntade.

Väl hemma red vi i ridhuset, och då blev jag varm eftersom jag får driva på Saga en del, men när vi skulle gå stannade vi och pratade med grannen, så då blev jag kall igen ....

Det var först på kvällens yoga som jag blev varm. Det går lättare och lättare att hålla sig i positionerna! Skoj att märka effekt så snart!

Inga kommentarer: