lördag, februari 12, 2011

Vacker vinter!

På vår uppfart är det fullt av kristaller, som nästan ser ut som fågelfjädrar. Otroligt vackra!

Kristaller i närbild.

Märklig formation i hjulspårskanten.

Lycka är att bli nosad på av en alpacka.

Mina favvo-killar!

Alpackorna är lite avis på att Saga fått hö innan dem. Men Saga har arbetat för födan!

Det var 17 minugrader när jag gick ut och morgonmatade pållarna. De var alldeles frostiga i pälsen och mumsade glatt i sig höet jag gav dem, medan solen sakta steg upp vid horisonten. Visst är det kallt och halt, men sådana här dagar när solen skiner på kvarhängande morgonskyar och fantastiska frostkristaller som täcker allt, så är det så otroligt vackert! Jag älskar riktig vinter! Hatar plusgrader så här års, det blir bara halt, blött, kladdigt, lerigt, grått och fult.

Några timmar senare låg Saga och Parucha och solbadade slött i snön, och ännu lite senare red maken och jag N-rundan för första gången i år. Lite håligt och isigt här och var, men med 4 brodd på varje hov gick pållarna stadigt ändå. Vi kunde t o m tölta på den fina raksträckan mellan ridhuset och skogsbrynet borta vid isis-grannen. Nu ska det ju vara kallt ett tag, så nästa vecka har nog de lömska istäckta vattenpölarna frusit ordentligt, så pållarna inte trampar igenom så lätt. Solen silade ner mellan snöklädda grangrenar. Sämre kan man ha det.

Medan vi skötte djuren efter turen och matade alpackorna såg vi T rida deras nya fina Smætla borta på vägen, och såg hennes mor fotografera ekipaget. Det såg fint ut, så gott vi kunde se på så långt håll. Ska bli intressant att se hur hon blir när de tränat henne ett tag.

Inga kommentarer: