lördag, november 14, 2009

Heldag på hemmanet

Mozzy och husse i soffan

Svarta hästar i svarta natten, nej vänta, eftermiddagen ...

Det är stressiga tider nu. Så mycket som ska hinnas med, medan det är ljust. För det är det ju inte så länge...

Vi började med en uteritt. Just när jag skulle låsa ytterdörren, kom fotografen från förra veckan uppför gången igen, denna gång med dambesök från Värmland. "Ödehusens drottning". De fick gena över vårat igen, åter till ovetande makens förbryllelse. Just som vi ridit ut på vägen kom en bil. Grannarna mittöver stod och vek en presenning när vi tog vår tillflykt till deras gårdsplan. De är alltid trevliga så vi blev kvar en stund till pållarna blev alltför otåliga. Red till ridhuset där maken bokade lektionstid, och träffade K som nu både flyttat och fått jobb! Good news! Det var länge sedan vi sågs.

Sedan fick vi ge oss iväg. Pållarna var väldigt framåt, kappades fram till skogsbrynet och upp mot stigen så vi knappt kunde hålla dem! Vet inte vad det är med dem. Vi red den Stora klätterrundan! Geggig var den och det går upp och ner bland rötter, stockar och sten, och vi trodde pållarna skulle bli trötta av all klättring, men tji fick vi. Saga flåsade som en blåsbälg, men hon hade travat på om jag inte hade tvingat henne att stå stilla och hämta andan lite då och då.

Väl hemma blev det fika och sedan det tråkiga. Byta däck på Volvon. Boooring! Nu gjorde dock maken det mesta jobbet och jag var mer handräckning. Och jag lastade av de sista 110 kilona halm från släpet, eftersom det stod näst i tur för däckbyte. Men det hann bli för mörkt för att det skulle hinnas med. Nu har i alla fall Volvon vinterdäck!

Inga kommentarer: