söndag, november 08, 2009

Fotograf och friendly fika

Jag började dagen med smeten till chokladfondanten inför dagens fika. Testkörde en portionsskål i ugnen i samband med lunch. Blev perfekt! Mitt uppe i mina bestyr med ugnar, kladdiga skålar mm, så såg jag en man komma uppför uppfarten!

Det är sällan vi får oväntat besök! Nå, han ringde på och det visade sig att han var fotograf och ville plåta ödehusen runt omkring här, och ville fråga mig om lov. Men de är ju inte våra, så jag försökte hänvisa honom så gott jag kunde, till rätt ägare. Och jag gav honom tillåtelse att gena över vårt till grannens gamla jordkällare. Så gav jag mig ut på ridtur, N-rundan på lite nipprig Saga, och när jag kom tillbaka, träffade jag fotografen vid hans bil, så vi pratade lite till. Väl hemma hade maken kommit tillbaka från Brännö, och medgav att han blivit lite förbryllad när en främmande karl hade trampat fram på vårt hemman - för jag hade ju inte hunnit säga något till honom om fotografen...

Vid tresnåret kom de. En tjej jag blivit vän med på Facebook men aldrig träffat på riktigt. Och hon har islandshästar och ett intresse för alpackor, så det var ju helt enkelt dags att ses! Och eftersom vi har en gemensam Facebook- och real-life-vän i vår isis-granne, kom även hon med dotter. Vi fick ju börja med rundturen så vår nya bekant fick se stallet och hästarna, medan hennes lilla dotter sturigt stod kvar vid bilen. När den lilla väl kom in, var hon bara glad!

Det var gott att gå in när det började bli kallt. När jag nu gjorde final-versionen av chokladfondanten, blev den alldeles för rinnig. Dooh! Antagligen för att de stått i kylen och inte var rumstempererade som förmiddagens test. Men lilla flickan slök två, så den var ju uppenbarligen inte helt fel;-)

Det blev naturligtvis snack om hästar, stall, alpackor mm, vilket i en sådan samling naturligtvis är förfärligt trevligt!

När de gått var vi rediga och gjorde i ordning bädden i ligghallen åt pållarna, som ju fick sin vinterhagepremiär igår. Två lager "halmkakor" och löst strö ovanpå. Här lär de inte frysa i första taget!

Inga kommentarer: