onsdag, juli 04, 2012

Madonna-konsert!

God indisk mat fick det bli innan konserten!


Maken & jag i den låååånga väntan på Madonna.

Madonna på skärmen.

"Tennsoldater" som spelar i luften!

När vi kom hem och jag skulle hämta posten, såg jag något lysa intensivt grönt på marken. 

När vi fick biljetter till en Madonna-konsert tänkte jag att det skulle vara kul att se henne. Hon är ju ändå en stor artist och jag gillar en del av hennes låtar, har t o m två, tre CD. Så vi satte oss förväntansfullt vid 20-snåret på Ullevi och väntade.

Först kom "förbandet". Dvs en DJ! Som stod och samplade låtar och ibland sjöng lite till. Jag förstår inte "storheten" i det, i DJs. De spelar ju bara sina favvolåtar och trixar lite med dem. Känns som de skor sig på andras arbete med minimal egen insats. Får alla de som han samplade några royalties?

När han slutade digga till låtarna på sina apparater, tog det evinnerlig tid innan Madonna kom på scen! 22.30! Då var man tämligen less på att vänta. Hur konserten var? 

Jättehäftig scen med tjocka pelare som höjdes och sänktes så de bildade trappor, väggar, platåer etc, och på dessa dansades det medan de rörde på sig. Det var imponerande! Hon har ju fantastiskt duktiga dansare med sig och är ju duktig själv! Hon är ju 54 år! Dansarna hoppade som att de inte vägde något och kunde röra sig på omöjliga vis, trotsa tyngdlagen. Så själva showen får en 4 i betyg! 

Tyvärr dåligt ljud med mycket eko. Kan tycka att de haft så många konserter på Ullevi att de skulle löst det. Då hördes ju tyvärr knappt något hon sa i mellansnacken. En låttext som gick ut på att hon sköt någon, med lite splattig video i bakgrunden och kvinnor i tights som smyger omkring med vapenattrapper var väl lite smaklöst. När hon plötsligt sa ett konstigt ord och publiken inte fattade att de skulle svara kommenterade hon ungefär; "kom igen, motherfuckers". Ska väl vara cool attityd, men är ju egentligen bara oförskämt mot fansen. 

Sämst var att varje gång hon presterade en vacker eller bra låt, tappades stämningen av att hon pep iväg och bytte kläder och bara en låtvideo spelades och kanske lite dansare dansade. Ljudkvaliteten var precis likadan som när hon verkligen sjöng, så man fick en känsla av att allt enbart var playback. Och det blev många klädbyten! Men i slutet av konserten kom "Like a prayer". Ingen av mina favvolåtar, men nu kom hela publiken igång och den var riktigt bra! Så det blir en trea i betyg till slut.

Själva kom vi i säng ca 2.30 efter hemfärd, nödvändigaste djurskötseln och lite nattamat. 









Inga kommentarer: