lördag, oktober 03, 2009

Veligt väder

Söta men blöta

Maken noterar en smärre insjö i paddocken

Ronja hjälper gärna till med klädkammarröjningen ...

Någon gång efter midnatt släppte jag in katter, och slogs av att allt var vitt! Fullmånen sken på ett tjockt lager frost! Hur vackert som helst. I morse hörde jag det regna och blåsa. Det har varit sån't väder större delen av dagen. Så vi har mest hållit oss inne. Arbetskamraten kom och hämtade hästsläpet hon ska låna och just då regnade det på ett ovanligt blött sätt!

Igår fixade maken all otäck disk och idag plockade vi undan lite och trilobitade, så nu är huset ingen "bio-hazard" längre. Skönt!

Efter en sen lunch gick maken ut och var redig på hemmanet medan jag optimerade klädkammaren med framgång. Förut låg allt huller om buller därinne, inget gick att hitta och oftast ramlade någonting ut om man öppnade dörren. Nu – är i princip allt på plats igen men på ett smartare sätt i väl märkta flyttlådor sorterade på behovsstyrd basis! Nu kan man gå in i förrådet!

Framåt natten tog vi in hästarna i stallet. De har varit ute i regnet och blåsten sedan igår natt, så vi tog in dem så de ska kunna torka upp ordentligt, medan vinden viner runt knuten. Vi hämtade hästarna i månsken. En skur öste ner medan vi var i stallet och pysslade om dem. Så uppehåll och månsken igen när jag gick ut och hämtade lite saker. Väl i stallet - en skur igen. Kan det fåniga vädret bestämma sig?

Det hinner inte rinna av i paddocken nu när det regnar så mycket, och hästarna går i en hage uppe vid huset, för vi börjar få sjöutsikt i hagen bortom bäcken.
..

Inga kommentarer: