fredag, oktober 16, 2009

Sökande i Simris

Det fanns ej tid för sovmorgon, fastän vi båda tagit ledigt! Vi gick upp vid 8.30-snåret för frukost innan vi red N-rundan och förberedde så hästarna skulle klara sig själva till lördagsnatten. Känns märkligt att ha klarat av hästskötseln innan lunch!

Efter lunch var det dags! Till Älvängen och tanka och ta ut pengar, sedan full fart till Föräldrarna i Broby. Försökte få mig en mazarin på vägen, men då var utvalt fik stängt!

Väl framme fick vi en jättestor Phlox av mamma och den obligatoriska trädgårdsvisningen. Men det blir ju fint, med träden vi köpte i somras och rosenrabatten som är "in progress". Efter smarriga landgångar och massor av kaffe och prat, var vi tvungna att resa vidare mot Simrishamn. Vi skulle ju bo där en natt, inför alpacka-kursen på lördagen!

Det såg så lätt ut på kartan. Men det var beckmörkt ute! Inkonsekventa vägskyltar. Och efter Kivik hade de ju stängt av vägen! Ledde om oss en annan väg. Och med alla små mystiska skyltar och måttlig hänvisning mot Simrishamn, hamnade vi för långt västerut! Men det var inte så långt dit vi skulle. Med en ganska stor karta, där det är svårt att se vilken liten väg som leder vart, körde vi en hel del kringelikrokar i mörkret innan vi kom fram en timme senare än planerat. Men vi fick vårt rum och kalasade på varsin banan och Mars-bar innan läggdags! Så kan man fira en fredagskväll i Gröstorp!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var är bilderna på Alpackorna? är Alpackor något för er?
Nyfiken Syster

Karos Corner sa...

Bilderna finns i nästa inlägg! Jo, vi är allt sugna på att ha alpackor... Krävs dock lite förberedelser först, och t ex ett vindskydd/stall ...