lördag, oktober 10, 2009

Halm och stollig häst


Katthälsning

Uppmärksamma pållar
Svamp och Mökkvi

Mökkvi

Havre har börjat växa på ställen där vi förra vintern la ut hö ... fiffigt, va?

Hujedamej, att vi fick gå upp 07.30 en lördagsmorgon! Men vi skulle hämta halm bortåt Trollhättan kl 10.00. Enligt Googlekartan skulle det ta en timme och en kvart att åka dit. Men jag hittade en genväg – så det tog 50 minuter!

Väl framme hystade bonden ner halmbalar från sitt loft, medan maken och jag turades om att vara bärare resp stuvare. Bonden beundrade att vi hade fått in 47 balar i släpet och sa att många som köpte var urdåliga på att stuva. När vi skulle köra iväg kom en annan bil med släp körande. Sannolikt i samma ärende som vi ...

Efter lunchen red jag en geggig N-runda. Ensam. För nu har Mökkvi varit halt! Fast nu märks det knappt. I onsdags såg vi det först. Sedan dess har han fått vila/promenerats. Jag misstänker att han gjorde nån konstig rörelse under incidenten då han skrämdes av en älg och maken åkte av. Men, han verkar vara på bättringsvägen nu!

Han bantas i paddocken om dagarna, så då har vi Saga uppe på fikakullen, så de är nära varandra ändå. Hon lyssnade uppenbarligen inte när veterinären sa att vi skulle undvika branta nedförslut. För hon galopperade ner för kullen när jag kom med kraftfodret! Och kastade sig ner så hon åkte kana i gräset när jag kom med vatten!

Vi fikade och maken klippte gräs medan jag slutstädade halmtältet och la spillet på de geggigaste delarna i hagen bortom bäcken. Så blir den förhoppningsvis mindre lerig en dag ...

Vi gick ut vid elva-snåret på kvällen och flyttade hästar. Saga kom inte när jag ropade, men när maken gick iväg med Mökkvi, kom hon galopperade ner igen, rätt mot mig, så häftigt så det slog gnistor om skorna! Men hon hann stanna. Stolliga häst!

Inga kommentarer: