söndag, februari 03, 2008

Ännu en blåsig helg!




Överst: ringisolator i ringisolator
Mitten: snö på lördagsmorgonen!
Underst: trappräcket på plats!

fredagskvällen kämpade vi mot sömnen då vi ätit en pizza på Picasso i väntan på den bulgariska filmen vi skulle se. I mellantid laddade vi med negerboll och latte och lyckades faktiskt hålla oss någorlunda vakna. Filmen hade sina kvaliteter, men den var absolut inte spännande eller skruvad som utlovats i programmet! Så när den var slut var det skönt att åka hem och kasta sig i säng och SOVA! Hörde några sannolika bulgarer tala med varandra i väntan på filmen. Filmfestivalen måste vara ett fantastiskt tillfälle för invandrare att se filmer från sina länder!

lördagsmorgonen vräkte snön ner när vi vaknade! Lite orolig blev man, eftersom vi skulle in till stan och hjälpa min kompis Eva med hennes flyttlass, och snöstorm är ju sådär kul att köra i. Men efter en halvtimme slutade det snöa, solen kom fram och det var vidunderligt vackert en kort stund, med snö på varenda trädgren och på stängseltråden. Solen gömde sig snart bakom molnen och vinden blåste ner de vackra snödekorationerna. Vi körde iväg efter en kort frukost - och redan vid Alafors var det snöfritt! Så kom vi till Eva och bar hennes miljoner böcker, dock smart packade i bananlådor som inte blev så helvetiskt tunga. Efter åtskilliga vändor till 6e våningen (utan hiss...), två vändor med skåpbilen och en fullastad Volvo och diverse bärande i arktiska ilvindar, var nästan allt överflyttat, Eva utmattad och vi andra tämligen möra med pigga nog att angripa våra smarriga bjudpizzor med gott mod. När vi åkte, gladdes vi åt att VI slipper packa upp... Med vår egna flytt i färskt minne, så vet vi att det är den jobbiga biten ...

Idag söndag har jag inte gjort så många knop, men maken har satt upp trappräcken! Nu vågar kanske far och mor hälsa på ;-) Inte har jag direkt någon träningsvärk efter gårdagens flyttlass heller! Bara lite, i ena gammaglobulinfettbulan (det mjuka stället strax nordost om själva rumpan där de sätter gammaglobulinvaccinationen). Nu ska jag snart laga cheddarfyllda älgfärsbiffar till min duktige make! Imorgon är han ledig. Inte jag. DOOH!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snö? Vi som bor i södern märkte bara lite snö i luften på natten, men på morgonen var det precis lika mycket barmark som vanligt. Har sina fördelar att bo i södern :)
Kaneli

Holmarna sa...

Vad gott det lät med cheddarälgbiffarna! Och snö?! Här har tulpanlökarna börjar titta upp! Låg den kvar länge? kRamelikram.

Anonym sa...

Så är då huset äntligen färdigt och Fnutt och jag kan våga oss på att besöka er någon i framtiden.