torsdag, september 01, 2011

Markduk på taket! Så tokigt!

Fråga: Hur hanterar man 4x17,4 meter markduk? Hur får man upp den på taket?

Svar: Man delar den ungefär på mitten, rullar upp den från bredsidan till en flik är kvar, fäster med klämkorkar (man tager vad man haver) i ändarna...

... och rullar upp den mot sidan som ska monteras först!

Lägger upp rullen på taket med en förhoppning om att kunna rulla ut den hela vägen över alla läkten om man knuffar till den – men ena änden envisades med att falla ned mellan takåsarna! Men det gick rätt smidigt ändå!

Miski passerar bygget.

Klart för kräftfest! Nästan i alla fall!

Efter en sen frukost monterade jag upp all markduk på taket. Hotande mörka moln och en väderprognos som lovade mer vind, motiverade mig till att göra helt klart i ett pass! Man vill inte brottas med 70 kvm markduk i blåst!

Men – varför markduk på taket? Jo, när man har plåttak kan det lätt bli kondens på undersidan. Men har man markduk under plåten – fastnar kondensen där till den torkar upp! Så helt galna är vi inte!

Eftersom vi behövde en festlokal inför Vägföreningens kräftskiva på lördag, kändes det bra att ha detta "indukade tält" klart. För den gamla ligghallen, förra årets festlokal, var ju upptagen av konvalescent Saga och alpackor!

Maken red Mökkvi på kvällen medan jag skötte djuren. Ett rådjur syntes springa uppför fikakullen, och två älgar stod ett tag i den övre hagen på andra sidan bäcken. Ståtliga djur!

Inga kommentarer: