måndag, september 12, 2011

Dagar på hemmanet

Kachita med liten mjölkmustach! Eller, mjölk-skägg kanske.

Septemberkväll.

Parucha kliar sig.

Miski!

Maken städar ur boxar och högtryckstvättar!

I vintras låg snön tung på vårt förrådstält. Så att remmen som spänner fast gaveln över metallstommen gick av. Hur få in ny rem i tältgaveln? Jo, man lirkar in en vattenslang genom "tunneln" där bandet satt, tejpar fast den nya remmen med silvertejp, och drar igenom! Man får dock göra ett snitt i toppen, och trä igenom halvorna var för sig. Häpp!

Stora svampar växer på hemmanet.

Matdags!

Det är som maken säger. Det är helt OK och ganska kul att vara tillbaka på jobbet. Men det tar så mycket tid! Men helgerna kan man pyssla på. Så vi har städat ur stallet, jag har åter fäst fast markduk som börjat blåsa loss under den seriösa blåsten i tisdags, tältgaveln är äntligen lagad och alpackorna är söta!


Igår skulle maken ridit kurs för Helene. Jag valde att inte vara med, eftersom Sagas hov visserligen är frisk, men kanske lite mjuk ännu. Fast det hade nog gått. Nu var de tillräckligt många ändå, så mitt icke-deltagande gjorde inte så mycket. Men så tokåskade det på morgonen! Och det är ju inte kul med lektioner i åska, så det blev inställt!

Idag gjorde jag i ordning nya bäddar i de nystädade boxarna åt pållarna. Väderprognosen varnade för ankommande stormbyar och med allt regnande liknar hagarna snarast vietnamesiska risfält. Vi får nog snart tomten taxerad för "sjöutsikt". Och där går stackars pållarna. Så nu får de gå några timmar var dag i en hage med mycket gräs, men som är torr, och stå i box om natten. Men arbetdagar måste vi ha dem i den avbetade hagen. Som också är den blöta hagen... Sjöhästar?

Inga kommentarer: