tisdag, augusti 10, 2010

Skepplanda-Askersund

Påfågelfjäril på renfana i Halleberg.

Klippformation i Halleberg.

Jag är inte höjdrädd, men här sög det lite även i min mage...

Stilig tjurkalv vid fornlämningarna i Västra Tunhem, Hunneberg.

Gammalt kalkbrott i Kinnekulle naturreservat. Ser ju ut som Grand Canyon.

Mörkeklevs grotta – spana in klippformationen.

Interiör i Husaby kyrka.

På morgonen var Ronjas tass betydligt bättre, och eftersom hon var pigg och frisk annars, vågade vi åka iväg. Mat, kattlådor och vatten framställt till katterna, och T skulle se om pållarna. Vi kom iväg lite sent, men lagom för en lunch i Vänersborg.

Så skulle vi gå en stig på ca 1,7 km i Halleberg. Det gör man ju ganska fort. Om det är en lätt stig ... Denna gick upp och ner, på ranka spångar över kärriga delar, på stigar som blivit bäckar av de senaste dagarnas regnande, över stock och sten, men sedan var man framme vid en hisnande utkiksplats över Vänern, där klipporna störtade brant ner. Hade ingen aning om att landskapet där var så dramatiskt!

Efter vår retur då både mina skor och strumpor kändes lätt soggiga, åkte vi till några gravfält utanför Västra Tunhem i Hunneberg. Fantastiskt idylliskt landskap med böljande ängar, enorma ekträd, och lite bautastenar som "vaktades" av en stadig tjurkalv och hans mamma. Kalven var nyfiken på mig, och förföljde mig när jag vände ryggen till. Men vågade inte fortsätta när jag vände mig mot honom.

Vi tog oss en fika i Lidköping innan vi for mot Kinnekulle och med hjälp av vänliga människor hittade stigen till Mörkeklevs grotta. Denna stig var lätt och bred under stora lövträd och en tung doft av ramslök – luktade precis som om någon stod och hackade lök där!

Tiden går fort när man har roligt. Så vi stod på mot Askersund, med en kort besök i vackra Husaby kyrka. Väl framme vid 21.30, hade vi turen att hotellet på andra sidan floden hade öppet, så att vi kunde få oss något att äta!

Inga kommentarer: